xcounter
#

Рашисти намагаються чіпляти GPS-датчики на об’єкти енергетики, можуть готувати новий удар по енергосистемі

6761
Підготовка до пуску крилатої ракети 9М728 комплексу "Іскандер", ілюстративне фото довоєнних часів
Підготовка до пуску крилатої ракети 9М728 комплексу "Іскандер", ілюстративне фото довоєнних часів

Але поки незрозуміло, чи ворог так просто "маркує" свій банк цілей, чи хоче забезпечити точніше влучання крилатих ракет та "літаючих мопедів"

Офіс генерального прокурора повідомив, що правоохоронці в Кіровоградській області затримали зловмисника, який на замовлення російських спецслужб намагався поставити GPS-датчики не електропідстанції в регіоні. Затриманого піймали "на гарячому", якраз під час спроби встановити один із таких датчиків на один із об’єктів критичної інфраструктури. Таке завдання своєму агенту ставили представники військової розвідки РФ, більш відомої як Головне управління Генштабу ЗС РФ.

Це повідомлення привертає увагу як мінімум "нетиповістю" завдання, яке орки поставили своєму прихильнику в тилу ЗСУ. Бо якщо пригадати попередні повідомлення наших спецслужб по схожій темі, то зазвичай ворожих агентів ловили на спробі або нанести координати того чи іншого об’єкта на спеціальний застосунок із GPS-прив’язкою. Або ж "всього лише" сфотографувати обсяг руйнувань після чергового удару рашистів по тому чи іншому об’єкту, з метою підготовки нового обстрілу.

Читайте також: За яким принципом рашисти можуть планувати нові ракетні удари по Україні

Може бути дві версії, чому рашисти перейшли на спроби поставити GPS-датчики на наші енергооб’єкти. Або російські спецслужби зіткнулись з тим, що їх агентура в Україні постачає не зовсім достовірні дані про місцезнаходження критичної інфраструктури, тому росіяни пішли за принципом "хочеш зробити добре – зроби це сам". Або ж рашисти намагаються таким чином збільшити точність влучання своїх крилатих ракет чи дронів-камікадзе по об’єктам енергоінфраструктури.

Окремо варто звернути увагу, що завдання в цьому епізоді по енергоінфраструктурі "спускало" саме ГУ Генштабу ЗС РФ. Бо це дозволяє говорити, що в процесі планування нових ударів по Україні рашистські енергетики напряму підпорядковуються військовим РФ, тому і енергетики є співучасниками воєнних злочинів Кремля.

Пуск Х-101 із рашистського Ту-95МС, ілюстративне фото довоєнних часів

Читайте також: Чому так вийшло, що понад 80% комплектуючих для виробництва Shahed-136 були придбані в США