xcounter
#

Рашисти кажуть, що ЗСУ запустили аеростат з вибухівкою, слід бути обережними

4437
Підготовка до запуску рашистського аеростату АН-С1, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Підготовка до запуску рашистського аеростату АН-С1, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Цілком ймовірно, що ворог якраз готується завдавати подібного роду удари

Ресурси рашистів стверджують, що бійці їх окупаційних військ збили аеростат-камікадзе, начебто запущений бійцями ЗСУ. Вони заявляють, що цей літальний апарат був оснащений GPS-трекером, баластом, джерелом живлення, електронікою та безпосередньо вибухівкою.

Мовляв, електроніка на цих аеростатах запрограмована на підрив вибухівки саме за заданими координатами. А конструкція цього аеростату нагадує скоріше метеозонд, мовляв, для ускладення виявлення такої цілі засобами ППО противника.

Читайте також: Бойова частина "Циркона" розкрила найбільшу аферу міноборони РФ з безпорадною розробкою

Зображення із зовнішнім виглядом цього літального апарату вже з’явились у відкритому доступі.

На перший погляд, саме повідомлення виглядає доволі оптимістичним, бо воно може означати, що наші захисники знайшли новий імпровізований засіб для ураження ворога. Але тут варто бути обережнішими, бо не варто виключати наступний варіант – цей аеростат-камікадзе могли запустити самі російські окупанти, але його збили випадково свої ж, "дружнім вогнем".

Сама новина про цей епізод застосування аеростата у війні РФ проти України подумки повертає нас до "війни аеростатів", яка мала місце на початку 2023 року. Тобто – коли російські окупанти з певною регулярністю запускали повітряні кулі з діаметром оболонки 2-3 метри та кутовими радіолокаційними відбивачами.

Метою таких запусків могло бути або безпосередня розвідка системи протиповітряної оборони, або ж просто "спам" нашої ППО. Тим більш, що тут йшлось про малорозмірні літальні апарати, які було доволі складно збивати в силу їх малих розмірів.

Підйом у повітря рашистського аеростата Ау-23 з радіолокаційним відбивачем, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Проблематичності в цій історії додавало те, що армія РФ досі має в своєму розпорядженні аеростати різних типів та призначення.

Зокрема, мова тут по аеростати з кутовими відбивачами типу Ау-23, призначені для використання як мішені для тренувань ППО. Але й також мова і про аеростати типів АН-С1 та ВАЛ-120, що можуть брати на борт навіть малокаліберні авіабомби.

Читайте також: Південна Корея робить надводну балістичну ракету, це оригінально