xcounter
#

Компанія "Радіонікс" показала АРГСН для нової зенітної ракети "Корал" (фото)

8400
Нова АРГСН "Онікс" від "Радіонікс" для зенітної ракети "Корал" на виставці "Зброя та безпека-2021"
Нова АРГСН "Онікс" від "Радіонікс" для зенітної ракети "Корал" на виставці "Зброя та безпека-2021"

Уніфікована перспективна ракета "земля-повітря" середньої дальності від ДККБ "Луч" може суттєво підсилити бойові спроможності сил ППО України

Приватна компанія "Радіонікс" (входить до складу ГС "Ліга оборонних підприємств України"), яка є вітчизняним лідером у розробці й виготовленні головок самонаведення для ракет різних типів, представила на виставці "Зброя та Безпека-2021" низку своїх виробів.

Під час виставки, директор компанії Станіслав Зав’ялов також розповів над чим працюють українські зброярі та які нові ГСН наразі розробляють у "Радіоніксі".

Читайте також: "Радіонікс" розробляє головки самонаведення для вітчизняного ЗРК від ДККБ "Луч"
ГСН Радіонікс
Нові головки самонаведення від "Радіонікс" на виставці "Зброя та безпека-2021" (зліва направо): пасивна оптична ГСН "203-Т" для ракет Р-27Т, пасивна радіолокаційна ГСН ПРГЗ "Топаз" для ракет Р-27П, АРГСН "Онікс" для ракети "Корал" та АРГСН "РГС-03R-X" для ракет класу "повітря-повітря" середньої дальності

Зокрема, він повідомив, що вже розроблена активна радіолокаційна головка самонаведення для перспективної української ракети "Корал" (власне ця АРГСН "Онікс" була присутня на стенді компанії).

Українська уніфікована модульна ракета Корал від ДККБ Луч на виставці Зброя та Безпека-2021
Українська уніфікована модульна ракета "Корал" від ДККБ "Луч" на виставці "Зброя та Безпека-2021"

Макет останньої, нагадаємо, було вперше продемонстровано ДП "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" (входить до складу ДК "Укроборонпром") на "Зброя та Безпека".

ГСН Радіонікс
ГСН представлені компанією "Радіонікс" на Міжнародній виставці "Зброя та безпека-2021"

Нова зенітна ракета для комплексів середньої дальності має стати базовим уніфікованим озброєнням модульної конструкції для корабельних та сухопутних ЗРК й повітряних сил ЗСУ.

ТТХ уніфікованої зенітної ракети Корал від ДККБ Луч
ТТХ уніфікованої зенітної ракети "Корал" від ДККБ "Луч"

Вона призначена для знищення сучасних літаків, гелікоптерів, крилатих ракет, безпілотних літальних апаратів та інших аеродинамічних повітряних цілей на дальності до 30 км та до 10 км по висоті.

Варто додати, що "Радіонікс" також розробляє серію активних головок самонаведення калібром 200 мм міліметрового діапазону хвиль для перспективних ракет "повітря-повітря" (зокрема для нової ракети середньої дальності УП-277 від КБ "Луч") та ГСН різних типів для оновлення лінійки ракет Р-27, які виготовляють на ДАКХ "Артем".

Читайте також: Вже на початку 2022 року перший український ударний БПЛА "Сокіл-300" може піднятися в небо