xcounter
#

ПЗРК "Ігла" достатньо, щоб перетворити на попіл новітній Ка-52: нові деталі про збитий "літаючий танк" на Харківщині

А Stinger витрачати на такий металобрухт – шкода
30781
Те, що залишилося від ворожого Ка-52 – кадри з дрона. Фото: Пресслужба 93 ОМБр
Те, що залишилося від ворожого Ка-52 – кадри з дрона. Фото: Пресслужба 93 ОМБр

"Збили російський гвинтокрил приблизною вартістю 15 млн доларів зброєю за 100 "баксів", за яку заплатили ще за "Совєтів", – жартують у бригаді

У 93-й ОМБр Холодний Яр розповіли нові деталі про знищення ворожого новітнього гелікоптера Ка-52 на Харківщині (йдеться про цей випадок).

Події розвивалися вночі: ворожі гелікоптери дуже низько кружляли над позиціями наших військових і буквально не давали їм підняти голову.

Читайте також: Танок страху: як Ка-52 та Мі-28Н рашистів намагаються урятуватись від наших ПЗРК
Ка-52 гелікоптер
Ось що залишилося від ворожого Ка-52 після пострілу з ПЗРК "Ігла". Фото: Пресслужба 93 ОМБр

Зрештою, було прийнято рішення випустити по ворожій авіації дві зенітні ракети з ПЗРК "Ігла" – одна потрапила у теплову пастку, а от інша влучила прямісінько в новітній гелікоптер рашистів Ка-52. Він впав, ворог хотів ракетами з літаків знищити позиції наших військових, але безрезультатно.

Уламки Ка-52. Фото: Пресслужба 93 ОМБр
Уламки Ка-52. Фото: Пресслужба 93 ОМБр

"Оскільки вертоліт впав досить далеко від наших позицій, ближче до окупаційних військ, ми змогли близько підійти до нього лише вночі. А вдень літали туди дроном, аби роздивитися його згорілі уламки детальніше", – розповідають у бригаді.

Якщо підсумувати – ПЗРК "Ігла", розробка якої почалася ще у 1971 році, навіть і не помітила новітній "літаючий танк" Ка-52 рашистів, який, як виявилося раніше, можна збити навіть і з гвинтівки.

Читайте також: "Танок страху" з кабіни Ка-52 та стрільба наосліп: пропагандисти РФ зганьбились черговим відео