xcounter
#

ПТРК "Корсар" знищує не тільки вертольоти: боєць 128-ї бригади розповів, проти якої техніки використовує цей комплекс

61089
ПТРК "Корсар"
ПТРК "Корсар"

Загалом усі протитанкові комплекси в руках українських операторів стають ефективною зброєю проти ворожої бронетехніки

Протитанковий ракетний комплекс "Корсар" у війні проти рашистських окупантів чудово зарекомендував себе проти такої ворожої техніки, як БТР, БРДМ тощо.

Так, як розповідає оператор ПТРК Анатолій з 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, якщо NLAW та Javelin українські військові зазвичай залишають для танків, то легші цілі розстрілюються з українських ПТРК "Корсар".

Читайте також: Javelin чи NLAW: який ПТРК краще нищить бронетехніку рашистів та чи допомагають "мангали" їхнім танкам, БМП та БТР

"Недавно наша мобільна протитанкова група знищила з «Корсара» два російські БТР і змусила виїхати з капоніра (спеціальне земляне укріплення) БРДМ (бойова розвідувально-дозорна машина). Оператор влучив у БРДМ із «Корсара» рикошетом, той загорівся й виїхав із укриття, після чого за 10 секунд його прямою наводкою знищив наш танк", – розповідає Анатолій.

Водночас він зауважує, що за потреби ПТРК "Корсар" може зіпсувати життя й ворожому танку: "Вони, до речі, ефективні й проти танків, дуже добре себе зарекомендували".

Раніше ми розповідали, що ПТРК "Корсар" вперше знищив повітряну ціль, причому одним пострілом вдалося ліквідувати одразу два ворожих вертольоти.

Читайте також: Як користуватися ПТРК "Корсар" покрокова детальна інструкція (відео)