xcounter
#

Проблема зі стрілою для Boeing KC-46A частково вирішена, танкер отримає нових "клієнтів"

1019
Boeing KC-46A Pegasus
Boeing KC-46A Pegasus

Нові удосконалення Boeing KC-46A отримає у 2024 році, а до того часу ПС США планують використовувати проміжні рішення для того, щоб танкер міг виконувати дозаправлення більшої кількості типів літаків

Повітряні сили США погодили використання паливнозаправника Boeing KC-46A Pegasus для дозаправлення п’яти типів літаків, повідомляє видання Flight Global.

До списку затверджених літаків увійшли Boeing E-3G Sentry, Lockheed Martin C-5M Super Galaxy, а також три варіанти Lockheed C-130 – AC-130J Ghostrider, HC-130J Combat King II і MC-130J Commando II.

Читайте також: ПС США "засвітили" на відео новий секретний безпілотник RQ-180 "White Bat"

Ці літаки тепер схвалені для дозаправлення під час виконання місій Транспортного командування США (USTRANSCOM), зазначають у ПС США.

A-10 Thunderbolt II   Boeing KC-46A
Boeing KC-46A дозаправляє штурмовик A-10 Thunderbolt II

Раніше служба обмежувала використання танкера передусім через проблеми з його заправною стрілою та системою, що значно спотворювала зображення – у ПС США заявляють, що очікують отримати від Boeing новий комплект під назвою Remote Vision System 2.0 у 2024 році; тоді ж паливозаправник має отримати й оновлену стрілу.

Стверджується, що поки Boeing KC-46A не отримає нові оновлення, ПС США будуть використовувати тимчасові рішення та поступово схвалювати літаки для нових місій з дозаправлення у повітрі.

KC-135 Stratotankers
Паливозаправник KC-135 Stratotankers

Зазначається, що танкер KC-46A тепер може обслуговувати 70 % літаків, які забезпечують підтримку у повітрі. Крім того, це допоможе вивільнити старіші Boeing KC-135 Stratotankers і McDonnell Douglas KC-10 Extenders для виконання інших місій.

Читайте також: У США зібрали першу серійну модернізовану термоядерну бомбу B61-12