xcounter
#

Пробити 19 мм броньованої сталі після 22 метрів під водою або як іспанці з бронемашин хочуть нищити катери

13002
Dragon, фото — TESS Defense
Dragon, фото — TESS Defense

Всього для початку іспанські військові хочуть закупити 1000 боєприпасів на загальну вартість трохи менш як півмільйона євро

Іспанське військо хоче перевірити, як їхні нові колісні бронемашини Dragon зможуть нищити такі цілі, як легкі швидкісні катери, і для цього іспанське Командування матеріально-технічного забезпечення (MALE) планує закупити бронебійні боєприпаси калібру 30×173 мм з "підводною здатністю".

Таким чином, іспанські військові протестують сценарії, в яких їхні бронемашини з 30-мм баштами Guardian будуть нищити надводні загрози на узбережжі, розповідає видання Infodefensa.

Читайте також: Іспанія показала авіаносець Juan Carlos I в перископі 40-річної субмарини (відео)

Головні умови до боєприпасів типу APFSDS-T, які мають бути закуплені у рамках цього проєкту — вони мають пробивати 19 мм броньованої сталі після того, як снаряд пройшов 22 метри під водою зі сталою траєкторією.

Всього іспанське військо планує на початку закупити 1000 таких боєприпасів, єдиний критерій відбору яких — це ціна, яка не має перевищувати 471,9 євро за одиницю, тобто загальна сума закупівлі становить до 471,9 тисячі євро.

Серед найбільш ймовірних кандидатів, які можуть отримати цей контракт, є іспанська компанія Nammo Palencia, яка пропонує свої 30-мм боєприпаси MK258 Mod 1 під назвою Swimmer або ж "Плавець".

30-мм боєприпас
Іспанський 30-мм боєприпас MK258 Mod 1 Swimmer, фото — Nammo
"Він буде ефективний проти різних надводних загроз, човнів малого та середнього розміру, плавзасобів, які можуть бути завантажені вибухівкою, і підводних цілей, а також може проходити крізь цілі, перед тим, як уразити ціль", — стверджують у Nammo.

Раніше Defense Express розповідав, що Іспанія модернізує за 10 млн євро кулемети зразка 1965 року на зразок 1968 року.

Читайте також: Іспанці за два роки "з нуля" зробили круту систему зі штучним інтелектом, щоб збивати ворожі дрони