xcounter
#

Повітряні сили ЗСУ збили шість літаків РФ за три дні: ще по одному Су-34 та Су-35

7476
Су-34 та Су-35
Су-34 та Су-35

Повітряні сили ЗСУ здійснюють методичну роботу зі зменшення поголів'я російської тактичної авіації

Активне нищення російської тактичної авіації Повітряними силами ЗСУ продовжується й сьогодні зранку 19 лютого ворог не дорахувався ще двох літаків: фронтового бомбардувальника Су-34 та винищувача Су-35. Як повідомляє Командування Повітряних сил обидва літаки були знищені на східному напрямі.

Вкрай важливо те, що це вже стала методична робота наших захисників, бо за останні два дні ворог втратив вже шість літаків. Зокрема вчора, 18 лютого, також уранці на ділянці повітряного командування "Схід" був знищений ще один Су-34.

Читайте також: Україна використовує британські реактивні БПЛА QinetiQ Banshee Jet 80 у ролі далекобійних дронів-камікадзе

А позавчора, 17 лютого, на аналогічному напрямі було знищено одразу три ворожих літаки: два Су-34 та один Су-35. При цьому останні впали десь у районі 70-120 км від поточної лінії фронту.

Зокрема дані системи Cospas-Sarsat, яка сповіщає про місцезнаходження пілотів при аваріях спрацювали в районі міста Амвросіївка, що на Донеччині, два - неподалік від Дякове, що на Луганщині, а один - взагалі на території РФ у районі селища Лисогорка.

Водночас чим саме знищуються російські літаки - залишається під питанням. Але найбільш вірогідним варіантом залишається так званий "блукаючий Patriot", який відпрацьовує по цілях із засідки. Зазначимо, що дальність знищення висотних аеродинамічних цілей для ракет GEM-T становить до 150 км. Водночас дальність скидання бомб з комплектом УМПК, які використовує ворог, складає до 60-70 км.

Читайте також: РФ почала використовувати "квадратні" ракети Х-69, чим вони особливі