xcounter
#

Повітряні сили ЗСУ отримали черговий Мі-8МСБ-В (фото)

7146
Модернізований ПАТ "Мотор Січ" гелікоптер Мі-8МСБ-В прибув до 15 БрТрА / Фото: 15 БрТрА
Модернізований ПАТ "Мотор Січ" гелікоптер Мі-8МСБ-В прибув до 15 БрТрА / Фото: 15 БрТрА

Гелікоптер було модернізовано для українських військових на ПАТ "Мотор Січ"

Авіапарк ескадрильї гелікоптерів 15 Бориспільської бригади транспортної авіації імені авіаконструктора Олега Антонова на початку травня ц.р. поповнився відновленим Мі-8МСБ-В.

Багатоцільовий гелікоптер пройшов комплексний ремонт та модернізацію на запорозькому підприємстві "Мотор Січ" (входить до складу ГС "Ліга оборонних підприємств України").

Читайте також: Є своє, але воно непотрібне: ЗСУ не розглядає для модернізації ударних Мі-24 український комплекс "Бар‘єр-В"

Відзначається, що окрім нових двигунів (ТВ3-117ВМА-СБМ1В серії 4Е) модернізовану машину оснастили сучасною навігаційно-зв’язковою системою, картографічно-плановою системою з модулем супутникового зв’язку, новою системою керування зброєю тощо.

Мі-8МСБ-В
Один з модернізованих для ЗСУ гелікоптерів Мі-8МСБ-В

"Його довгоочікуване прибуття на аеродром привітали водяним салютом.

Мі-8МСБ-В
ТТХ модернізованого на "Мотор Січ" Мі-8МСБ-В

Незабаром, після проведення відповідних підготовчих робіт, борт буде повністю готовий до виконання завдань за призначенням та стане на бойове чергування", - повідомила прес-служба 15 БрТрА ПС ЗСУ.

Мі-8МСБ-В
Мі-8МСБ-В на Міжнародній виставці MSPO-2018 у Польщі

Нагадаємо, версія військового десантно-транспортного гелікоптера Мі-8МСБ-В серійно виготовляється на ПАТ "Мотор Січ" з 2014 року. В порівнянні з базовою версією Ми-8Т, модернізація забезпечує значне зменшення споживання витрати палива – в залежності від умов експлуатації, від 20 % до 30 % (і відповідно, збільшення дальності польоту), підвищення на 30 % експлуатаційного ресурсу силової установки та збільшення ефективності експлуатації гелікоптера.

Мі-8МСБ-В
ТТХ модернізованого на "Мотор Січ" Мі-8МСБ-В на виставці "Зброя та Безпека-2019"

Варто додати, що з початку виробництва в Запоріжжі модернізованих машин (Мі-8МСБ та Мі-2МСБ) підприємство реалізувало близько 100 таких гелікоптерів. Значна частина з них була поставлена саме українським військовим (станом на 2018 рік – 23 Мі-8 МСБ та 10 Мі-2МСБ).

Крім того, "Мотор Січ" продовжує й далі розширювати можливості Мі-8МСБ-В. Зокрема, наразі проходять випробування "скляної кабіни" для цих машин, та досліджуються можливості використання цієї моделі гелікоптера в "ударному варіанті" - за рахунок оснащення НАР різних типів та керованих високоточних ракет від ДККБ "Луч".

Читайте також: Поки чекають на лопаті до Мі-24: гвинтокрили Мі-8 "знищують цілі" в зоні ООС