xcounter
#

Повітряні Сили уже використовують трофейний "Панцырь" проти рашистів

17156
Ворожий комплекс "Панцырь-С1", ілюстративне фото з відкритих джерел
Ворожий комплекс "Панцырь-С1", ілюстративне фото з відкритих джерел

Наші зенітники сподіваються, що під час контрнаступу окупанти "подарують" новітній С-400

Повітряні Сили ЗСУ уже використовують один трофейний комплекс протиповітряної оборони "Панцырь-С1". Наші захисники змогли взяти як трофей деякий боєкомплект ракет до цього комплексу, для 30-мм гармат використовуються ті ж снаряди, що стоять на озброєнні наших частин ППО. На даний момент розрахунок трофейного "Панцырь-С1" уже знищив одну повітряну ціль рашистів.

Про це розповів речник Командування Повітряних Сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат, пише АрміяInform.

Читайте також: Які особливості має "автоматизований" рашистський ПЗРК "Верба"
Ворожий "Панцырь-С1", що став трофеєм ЗСУ в березні 2022 року, фото - Командування ССО

Речник Повітряних Сил доволі високо оцінив якості ворожого "Панциря" - "Наразі в строю лише одна така установка, хотілося б цілий дивізіон тих "Панцирів" мати".

Також він висловив сподівання, що під час контрнаступу ЗСУ на Півдні України окупанти "подарують" нам свій новітній С-400, що стане буквально "Тріумфом" для наших зенітно-ракетних військ.

Ворожий ЗРК "Бук", що став трофеєм ЗСУ в квітні 2022 року

АрміяInform пише, що наші частини ППО уже використовують певну частину трофейних РЛС та зенітно-ракетних комплексів, захоплених під час боїв проти російських окупантів. Яка саме кількість ворожих засобів ППО могла стати нашими трофеями – зможемо припускати, якщо поглянемо на дані порталу Oryx.

Його автори стверджують, що нашими трофеями стали мінімум два комплекси "Панцырь-С1", три ЗРК "Тор", по одному ЗРК "Тор-М1" та "Тор-М2", два комплекси "Оса", дві пуско-заряджальні установки до ЗРК "Бук-М2", одна пускова установка до ЗРК "Бук-М2".

Ворожий ЗРК "Оса, що став трофеєм ЗСУ в березні 2022 року, фото з відкритих джерел
Читайте також: ЗСУ знищили раритетну машину управління ППО росіян