xcounter
#

Повітряні сили США протестували нову "зброю", з якою буде простіше виконувати важкі завдання

6190
C-17 Globemaster III, фото ілюстративне
C-17 Globemaster III, фото ілюстративне

У США хочуть якнайкраще полегшити важку та травматичну для військових роботу

У США продемонстрували нову розробку, яка допоможе військовим якнайпростіше виконувати важкі завдання – йдеться про новітній екзоскелет Forge з пневматичним приводом від компанії ROAM Robotics.

Екзоскелет було протестовано за участі 445-го авіакрила Командування резерву ПС США – два військових з 87-ї ескадрильї продемонстрували технологію під час завантаження військово-транспортного літака C-17 Globemaster III.

Читайте також: США несподівано розгорнули 2-у бригаду 101-ої десантної дивізії поряд з кордоном України у Румунії
Forge екзоскелет
Військові ПС США тестують екзоскелет Forge

Так, оснащені екзоскелетом, вони змогли самостійно перемістити піддон з вагою близько 1500 кг – зазвичай до такої роботи залучають 4-5 осіб. Один з військових, що брав участь у демонстрації, відзначив, що "відчуває допомогу, яку надає ця система", зокрема зменшує тиск на коліна.

екзоскелет Forge
Екзоскелет Forge

Система Forge – типовий екзоскелет, що має значно посилити можливість військових переносити важчі вантажі, зменшуючи натомість навантаження та збільшуючи витривалість солдата.

У військах така система не тільки спростить задачу завантаження важких предметів та зекономить кошти, але й передусім значно знизить кількість травм у особового складу – досі хронічні травми досі розповсюджені у цій області.

екзоскелет повітряні сили сша
Екзосклет має доволі просту конструкцію, але значно полегшує навантаженя на військових

Крім того, такі екзоскелети можуть допомогти і під час інших завдань – зокрема у місіях з повітряної евакуації поранених, коли медичному персоналу треба переносити бійців у задню частину літака.

Зрештою, екзоскелети також можна використовувати і як повноцінні сучасні бойові обладунки – екзоконцепція може відіграти суттєву роль у підвищенні мобільності військових підрозділів та ефективності окремого солдата.

Читайте також: США вже передали Україні понад 1 млн артилерійських боєприпасів: на скільки це реально багато