xcounter
#

Польща придбає тренажери для пілотів F-16

350
Польща придбає тренажери для пілотів F-16

Нові тренажери повинні повторити чинну конфігурацію польських винищувачів та мають працювати в рамках однієї мережі разом з іншими тренажерами

Інспекторат Озброєння міністерства оборони Польщі розпочав процедуру закупівлі чотирьох тактичних тренажерів F-16C/D Block 52+ з опцією придбання ще одного екземпляра.

У конкурсі будуть брати участь до 5 компаній. Близько 90% рейтингу заявки буде базуватися на економічному критерії.

Читайте також: На "Зброя та Безпека-2020" свою продукцію покаже американський Lockheed Martin (фото)
F-16C симулятор
F-16C симулятор. Фото: L3 Harris

Термін подачі заявок спливає 15 вересня 2020 року, а постачання та налаштування тренажерів мають бути проведені протягом 28 місяців з моменту укладення угоди.

Нові тренажери мають повторити чинну конфігурацію польських винищувачів (модернізація М6.5, здійснена у рамках закупівлі JASSM).

Польша F-16

Крім можливості використання ракет JASSM і JASSM-ER, у пакеті модернізації також були внесені численні зміни у програмне забезпечення MMC (Multi-Mission Computer). Таким чином, комп’ютер зможе швидше опрацьовувати дані та використовувати такі опції, як універсальний інтерфейс озброєння, який дозволяє легко інтегрувати керовані боєприпаси нового покоління в реактивні літаки, оснащені цим інтерфейсом.

Польські F-16 також отримали систему IFF, сумісну з Mode 5. Оновлення протоколу обміну даними Link 16 покращує ситуаційну обізнаність екіпажу й безпеку зв’язку. Це також дозволило б польським F-16 працювати у мережецентричному середовищі чи обмінюватися даними з F-35.

F-16 Польща

Нові тренажери, які планує придбати Польща, мають забезпечити повне відтворення нових можливостей, навчання звичайним та аварійним процедурам або навчання у рамках бойових дій чи дозаправлення у повітрі.

Тренажери повинні не тільки навчати чотирьох (чи п’ятьох) пілотів спільному виконанню бойових вильотів, але й мають працювати з іншими тренажерами в рамках однієї мережі. У майбутньому це дозволить проводити спільні тренування польських екіпажів F-16 і F-35 або навіть проводити багатонаціональні навчання.

Нові тренажери повинні замінити обладнання, яке поляки придбали разом з літаками F-16 ще у 2003.

Читайте також: Чому Японія хоче відмовитися від американських безпілотників RQ-4 Global Hawk