xcounter
#

Поставки ПКР "Нептун" до ВМС України почнуться у 2020 році – Руслан Хомчак

766
Поставки ПКР "Нептун" до ВМС України почнуться у 2020 році –  Руслан Хомчак

Триває робота зі створення протикорабельних ракетних комплексів для Військово-Морських Сил. Про це, як передає Defense Express в інтерв’ю АрміяInform, заявив Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак.

«Вже успішно проведені випробування дослідного зразка (DE- ПКР), що дозволяє незабаром прийняти комплекс на озброєння та розпочати постачання до Збройних Сил України вже цього року. Додам, що у 2020 році задля зміцнення вітчизняних ВМС виділено чималий фінансовий ресурс, зокрема, на збільшення корабельно-катерного складу, розбудову інфраструктури ВМС» - зазначив генерал-полковник Руслан Хомчак.

Варто зазначити, що на початку 2020 року в інтерв'ю виданню "Радіо Свобода" колишній Міністр оборони України Андрій Загороднюк також заявив, що Збройні сили України у 2020 році мають отримати наземний варіант протикорабельного комплексу РК-360МЦ "Нептун" розробленому ДККБ "Луч", що входить до складу ДК "Укроборонпром"

28 листопада 2019 року, після успішного етапу випробувань крилата ракета до РК-360МЦ "Нептун" здійснила політ на декілька сотень кілометрів за заданим маршрутом та висотах. На кінець минулого року завершено розробки ракети Р-360, як літального апарата.

Довідка:

РК-360МЦ "Нептун", розроблений ДККБ "Луч", є комплексом крилатих ракет наземного базування, що озброєний протикорабельною ракетою Р-360. Він призначений для ураження різноманітних бойових чи десантних кораблів та транспортів в будь-яких метеорологічних умовах, час доби чи пори року, навіть при активній вогневій та радіоелектронній протидії противника.

До складу одного дивізіону комплексу входять 6 пускових установок УСПУ-360 (по 4 ПКР на кожній) на які приходиться по одній танспортно-заряджаючій (ТЗМ-360) та транспортній машині (ТМ-360). Управління всім підрозділом "Нептунів", тобто пусковими установками, транспортними та транспортно-заряджаючими машинами, здійснюється з рухомого командного пункту РКП-360.

Комплекс може знаходитись на відстані до 25 км від берегової лінії, а необхідний час для його розгортання становить до 15 хвилин.

На його озброєнні стоїть нова крилата ракета Р-360, що має масу 870 кг, масу бойової частини -150 кг, дальність пуску до 280 км, швидкість біля 900 км/год, а висота польоту над гребенем хвиль - від 3 до 10 м. Дивізіон РК-360МЦ "Нептун" забезпечує одночасний пуск до 24 ракет (тобто повний залп 6 пускових установок), з інтервалом пусків у залпі від 3 до 5 сек.