xcounter
#

Після невдачі з передачею танків Leopard 2 Іспанія посилить ЗСУ БТР M113

14821
M113
M113

M113 - машина-ветеран, яка активно використовується у ролі бронетранспортера у більшості країн НАТО

Іспанія планує передати Україні партію з 20 бронетранспортерів M113, цей пакет допомоги має хоча б якось посилити ЗСУ після того, як передача танків Leopard 2 зі складів зберігання іспанської армії зірвалась.

Як стало відомо декілька днів тому, реальний стан танків виявився настільки незадовільним, що за висловлюванням офіційного Мадрида, машини створюють більшу загрозу для екіпажів, ніж для ворога. Водночас раніше зазначалось, що ремонт навіть 10 машин може розтягнутися до кінця року і додатково коштуватиме 15 млн євро.

Читайте також: Одна бригада ДШВ ЗСУ збила вже більше ескадрильї літаків "ВКС" РФ (відео)

Саме тому, як повідомляє іспанське видання Infodefensa, вибір поки зроблено на користь 20 машин M113 у версії бронетранспортера. Варто зазначити, що видання зазначило, що Іспанія має на озброєнні 1250 одиниць M113, водночас Military Balance зазначає, що у строю станом на 2021 рік близько 500 цих бронетранспортерів. Можливо, що різниця - це машини, які перебувають на зберіганні.

M113

Також зазначено, що ЗСУ, за непідтвердженою інформацією, запросило машини у версії самохідного 120-мм міномета, тому не виключено, що 20 одиниць M113 будуть у різних версіях.

Водночас у ЗСУ вже активно йде експлуатація саме M113 та машин на його базі. Зокрема це БТР входив у пакети допомоги від США, Данії, Португалії та Литви, яка взагалі передала близько 10% від загальної кількості машин у власних збройних силах.

M113

Загалом M113 у ЗСУ доволі успішно займає нішу МТ-ЛБ, але забезпечує значно комфортніші умови для екіпажу та десанту.

Читайте також: "Фурія" не дає спокою окупантам: видовищне знищення ворожої РСЗВ очима "богині помсти" (відео)