xcounter
#

Після "десятиліть атрофії" Армія США хоче прискорити постачання у війська систем РЕР та РЕБ

2970
Фото: Lockheed Martin
Фото: Lockheed Martin

У США сьогодні активно працюють над комбінованою системою Terrestrial Layer System, яка поєднує кібербезпеку, РЕР та РЕБ, і американські військові хочуть якнайшвидше розгорнути такі системи з огляду на їхню актуальність на сучасному полі бою

Армія США поспішає розгорнути власні системи РЕБ, які зараз знаходяться в розробці, з урахуванням ефективності засобів радіоелектронної боротьби у війні в Україні — таку інформацію повідомляє видання Defense News з посиланням на офіційну особу, яка займається закупівлями.

"Після десятиліть атрофії арсеналу, служба знову надає пріоритет радіоелектронній боротьбі", — кажуть у виданні, говорячи про армійську систему Terrestrial Layer System (TLS), яка складається з двох компонентів — Brigade Combat Team (BCT) та Echelons Above Brigade (EAB).

Читайте також: Чи справді російська РЕБ на фронті настільки потужна, і які її реальні можливості

TLS System
Фото: Lockheed Martin

Сам комплекс TLS — це комбінована система, яка поєднує в собі компоненти кібербезпеки, радіотехнічної розвідки та радіоелектронної боротьби, водночас варіант BCT призначений для невеликих формувань, тоді як EAB — для корпусів та дивізій.

Над обидвома компонентами системи TLS працює американська компанія Lockheed Martin, зокрема у квітні цього року Армія США звернулася до виробника з проханням інтегрувати TLS-BCT на їхні бронетранспортери Stryker і розпочати роботи з планування оснащення такими системами майбутньої заміни M113 під назвою Armored Multi-Purpose Vehicle або ж AMPV.

Щодо TLS-EAB, то у квітні цього року Армія США обрала Lockheed Martin для роботи над другим етапом цього проєкту, і невдовзі виробник має представити перший прототип цієї системи.

Читайте також: В Україні для бронетехніки розроблено компактний РЕБ проти дронів-камікадзе, включно з "Ланцетами"