xcounter
#

У США оголосили строки старту повноцінного виробництва заміни M113 та планові темпи випуску AMPV

5268
AMPV (всі фото: US DoD)
AMPV (всі фото: US DoD)

AMPV у США має замінити ветерана M113, але на цей процес піде далеко не один рік

Збройні сили США, які досі експлуатують близько 4,8 тисячі бронетранспортерів M113, почнуть активніше замінювати їх на AMPV від BAE Systems. Цей процес формально розпочався ще восени 2020 року, коли перша серійна AMPV зійшла з конвеєра.

Але за цей час було побудовано лише близько 150 машин, а їх виробництво перебувало у стадії "низької інтенсивності". Але тепер у армії США готові прийняти рішення, щодо переходу BAE Systems на повномасштабний випуску машин, повідомляє Breaking Defense.

Читайте також: Колись Аргентина виробляла танки TAM на базі Marder, а тепер хоче бодай модернізувати ці машини

AMPV

Цей перехід мав бути здійснений ще декілька місяців тому, але BAE Systems не була до нього готова й для компанії були виділені додаткові 245 млн доларів. При цьому зсув строків відбувся вже вдруге, бо спочатку план виходу на відповідні виробничі потужності передбачав 2022 американський фінансовий рік, тобто до осені минулого року. Водночас у самих американських військових були питання щодо якості машин, але вони були усунуті.

Також було розкрито кількість AMPV, які має випускати BAE Systems щомісяця - 16-17 одиниць замість 12 зараз, а загальний річний об'єм має становити 197 машин на рік, що є еквівалентом 1,5 бригадних комплектів. Враховуючи наявну інформацію щодо планів армії США отримати близько 3000 AMPV, то на виконання цього контракту у темпі близько 200 машин на рік знадобиться ще близько 15 років. Водночас для збільшення випуску машин BAE Systems має розширити виробничі потужності у Пенсильванії та повністю вивільнити його лише для виробництва AMPV.

Зазначимо, що AMPV не є розробкою "з нуля", ця машина побудована на базі БМП M2 Bradley і має вироблятися у п'яти версіях: бронетранспортер загального призначення, самохідний міномет, медико-евакуаційна та просто медична машина, а також командно-штабна машина.

AMPV
Сімейство AMPV
Читайте також: Чи є критичною втрата MQ-9 Reaper для США та чи дізнаються рашисти щось нове