xcounter
#

Під час удару по Києву 2 вересня РФ застосувала навіть 48Н6ДМ від С-400, яку наша ППО успішно збила

4671
Процес виробництва зенітних ракет 48Н6 до рашистських ЗРК С-400, ілюстративне фото з відкритих джерел
Процес виробництва зенітних ракет 48Н6 до рашистських ЗРК С-400, ілюстративне фото з відкритих джерел

Практика показала, що Київ захищений краще, аніж столиця країни-агресора, куди долітають наші дрони-камікадзе

З власних джерел Defense Express стало відомо про те, що під час комбінованої ракетної атаки вранці 2 вересня 2024 року російські нападники для удару по Києву застосували зокрема зенітну ракету типу 48Н6ДМ від комплексу С-400 в режимі "поверхня-поверхня", котра була успішно знищена засобами нашої протиповітряної оборони.

При цьому ми наводимо фото, яке водночас і підтверджує факт застосування ворогом настільки небезпечного зразка ракетного озброєння при ударі по Києву, і факт того, що ця 48Н6ДМ була збита нашою ППО.

Читайте також: Бійці ЗСУ показали, як таємно б’ють ракетами Brimstone по росіянам (відео)
Уламок ракети 48Н6ДМ, яку рашисти застосували для удару по Києву 2 вересня 2024 року

Маємо відзначити, що за офіційним звітом Повітряних Сил на ранок 2 вересня були згадки про те, що росіяни застосували чотири ракети типу 48Н6ДМ від С-400 та одну ракету невідомого типу, по яким щоправда зазначалось як місце пуску Бєлгородська область РФ.

У випадку із застосуванням 48Н6ДМ до С-400 особлива небезпека полягає в тому, що ці зенітні ракети в режимі застосування "поверхня-поверхня" мають вкрай низьку точність влучання, і в першу чергу можуть загрожувати саме цивільній інфраструктурі та звичайним мешканцям.

Тим більш, що зенітні ракети цього типу мають доволі потужну бойову частину масою 180 кілограмів, споряджену значною кількістю уламків, що підсилює уражаючий ефект при влучанні по об’єктам цивільної інфраструктури.

Процес виробництва ракет до рашистських ЗРК С-400, ілюстративне фото з відкритих джерел

На цьому фоні можемо підкреслити, що в плані протиповітряної оборони Київ є більш захищеним, аніж наприклад столиця країни-агресора Москва. Бо в нашому випадку мова була про те, що ППО Києва змогла відбити масовану атаку із комбінованим використанням балістичних та крилатих ракет.

Водночас, у випадку з масованим нальотом наших дронів-камікадзе на об’єкти енергетики на території РФ 1 вересня цього року у самих рашистів вийшла ситуація, коли вони не змогли захистити від влучання навіть Московський НПЗ. Тому в підсумку вийшла ситуація, що від удару наших БПЛА по ГРЕС та НПЗ в Москві буквально запалало.

При цьому лишається відкритим питання, звідки відбувався пуск цієї ракети від С-400 для удару по Києву. В попередніх епізодах мова була про те, що пуск 48Н6ДМ по нашій столиці відбувався з території Брянської області РФ, або лише за 45 кілометрів від державного кордону України.

Але при цьому маємо також зробити поправку і на повідомлення про те, що РФ заявляла про роботу над варіантом ракет до С-400 для стрільби в режимі "поверхня-поверхня", що має відрізнятись збільшеною дальністю стрільби та збільшеною потужністю БЧ.

Читайте також: РФ вперше вдарила по Харкову ракето-бомбою "Гром-Э1" - нагадуємо, що це за зброя