xcounter
#

Першу за 35 днів масовану далекобійну ракетну атаку відбито зі 100% результатом

2758
Першу за 35 днів масовану далекобійну ракетну атаку відбито зі 100% результатом

РФ вперше з середини лютого здійснила масовану комбіновану атаку з використанням Х-101 та балістичних ракет "Искандер" або аеробалістичних "Кинжал"

Сьогодні, 21 березня, у ночі РФ здійснила чергову, але першу за 35 днів, масовану комбіновану ракетну атаку в якій з 11 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС було запущено 29 крилатих ракет типу Х-101, Х-555.

Головною ціллю ударів був Київ, а у момент наближення крилатих ракет до столиці близько 5 ранку, ворог запустив дві балістичні ракети з ОТРК "Искандер" або "гіперзвукові" Х-47 "Кинжал". Але, у результаті дій Повітряних сил та Сил оборони України загалом всі ворожі ракети були збиті.

Читайте також: Якщо РФ будує залізницю до Криму через Маріуполь, "Кримський міст" все рівно буде ціллю №1

Водночас деякі ракети збивались вже у межах самого міста, в результаті є пошкодження на землі. Відповідно до повідомлення Київської міської військової адміністрації, є пошкодження декількох багатоповерхівок в яких вибуховою хвилею вибито вікна, також відбулось загоряння трансформаторної підстанції, декількох автівок та одного приватного будинку.

А одна з бойових частин підбитих ракет впала просто поміж будинків, залишивши величезну вирву. На момент публікації відомо про 12 постраждалих.

київ ракетна атака

Ця атака стала першою з 15 лютого, коли ворог також здійснив терористичний обстріл України із застосуванням далекобійних ракет. Тоді рашисти випустили 26 ракет різних типів, з яких збити вдалось лише половину.

Читайте також: 44 млн доларів за Abrams, 1,3 млн доларів за Javelin: Бахрейн та Марокко отримали дозволи на закупівлі