xcounter
#

Перший захоплений танк-сарай отримав несподівану передісторію - Толік заблукав (відео)

6741
Трофейний танк-сарай армії РФ
Трофейний танк-сарай армії РФ

Також з'явилось ще одне підтвердження справжньої ролі цих машин в армії РФ

Дням українські бійці взяли як трофей російський танк-сарай, що стало першим випадком захоплення такого нового виду російської анаговнетної військової техніки. Але зараз з'явилась передісторія цієї події, яка багато що пояснила.

І в ній ключову роль відіграли два бойових медики 244-го батальйону тероборони ЗСУ, 112-ї окремої бригади ТрО (Київ), а також БТР M113 5-ї окремої штурмової Київської бригади. Як йдеться у дописі, події відбулись 17 червня у районі Кліщіївки, де механік водій ворожого танка-сарая побачив український БТР та несподівано став їхати за ним, подумавши, що це свої.

Читайте також: Збити "Ланцет" FPV-дроном: шанс один на мільйон чи вірний розрахунок (відео)

Екіпаж M113 "трохи здивувався", що за нею ганяється ворожий танк-сарай і направив машину у посадку.

"Танк доїхав до посадки і механ вийшов запитати, як проїхати до Кліщіївки. В той час з "М-ки" вийшли бойові медики 244 батальйону "Тойота" та "Мокрий", які і взяли у полон механіка-водія "танку-сарая" на ім'я Толік", - йдеться у дописі до відео, на якому показано самого Толіка, який доїздився.

"Після цього Толіка забрали в "Мку" і поїхали. А вже зранку бійці 22-ї механізованої бригади, проїжджаючи повз, побачили "погано лежачий" танк і затрофеїли його разом з рештками екіпажу, які там сховались", - також зазначають у 112-й бригаді.

Також зазначено, що сам танк-сарай виконував функцію саме бронетранспортера, бо в нього гармата взагалі не працювала. Також очевидно, що причиною того, що танк-сарай заблукав, став мінімальний огляд через саме додаткове бронювання.

Окрім того, вочевидь події відбувались у темний час доби, а механік-водій, Толік, не зміг розпізнати бронетранспортер M113. Хоча питання обставин проходження ворожого танка-сараю через лінію зіткнення залишається відкритим.

Також маємо нагадати, що РФ активно використовує танки-сараї, які створюються у кустарних умовах безпосередньо на фронті із матеріалів, які вдалось знайти на місці. Кількість таких машин невпинно зростає та дозволяє здійснювати вже масовані атаки з їх використанням.

Читайте також: Хорватія дає привід порівняти CAESAR та PzH 2000 саме по можливості купити