xcounter
#

ЗСУ мають перший трофейний "танк-сарай", який взяли одразу з окупантами

3970
ЗСУ мають перший трофейний "танк-сарай", який взяли одразу з окупантами

Вперше такі машини з’явилися на полі бою цього року, і тепер ЗСУ мають такий трофей у вигляді "танка-сарая"

Бійці 22-ї окремої механізованої бригади взяли як трофей танк-сарай або ж танк-"черепаху" (ймовірно Т-62) російського окупаційного війська — це вперше, коли наші військові затрофеїли таку "модернізовану" машину, відео з фото та відео деталями цього епізоду було оприлюднено у Telegram-каналі "Бросок мангуста".

Причому ворожа машина була затрофеєна одразу з російськими військовими, на кадрах демонструються, як наші захисники беруть в полон окупантів, а потім відвозять з позиції захоплений танк. Машину було затрофеєно в Донецькій області. Інших подробиць про цей епізод не повідомляється.

Читайте також: В Україні створили новий морський дрон під різні завдання - від камікадзе до розвідки та логістики

Загалом варто відзначити, що ворог продовжує перетворювати якусь кількість своїх танків на аналогічні "черепахи" чи "сараї" і використовує такі "оновлені" машини для штурмів. Завдання такого танка — довести групу до позицій, висадити та повернутися неушкодженим. А надбудови мають рятувати передусім від FPV-дронів.

танк-сарай
Рашистський Т-72 із "сараєм" на полі бою, квітень 2024 року

Нагадаємо, що один з перших таких танків "засвітився" на полі бою орієнтовно у квітні цього року, ворог використав його під час одного зі своїх штурмів біля Красногорівки, і цей "танк-сарай" зміг подолати понад 8 км і виконати визначене завдання, але зрештою згодом ЗСУ вдалося знищити цей Т-72, який рашисти використовували у ролі "черепахи".

Попри те, що не всі спроби противника кинути в бій черговій "черепахи" були вдалими, рашисти все ж згодом показали нову версію такої машини з новим підходом до бронювання та боротьби з мінами.

Згодом у мережі з’явилося відео, де ворог експериментує з системами управління для дистанційно керованих танків, тож ми розглядали питання про те, а що як рашисти хочуть теле-керовані танки-сараї, і що реально можуть.

Читайте також: Який рекорд по дальності має український бойовий робот Ratel, що може їздити по Starlink