xcounter
#

Пентагон може згорнути фінансування низки проектів зі стримування РФ в Європі

182
Пентагон може згорнути фінансування низки проектів зі стримування РФ в Європі

Кошти, які в США планували витратити на проекти зі стримування РФ в Європі, підуть на будівництво стіни на кордоні з Мексикою

боронне відомство США збирається призупинити фінансування деяких проектів, серед яких більш 19 будівельних, на суму $274 млн, спрямованих на "стримування Росії" в Європі. Звільнені кошти планується витратити на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Міністр оборони США Марк Еспер скерував в понеділок 27 квітня 2020 року до Заступника міністра оборони США (контролера) Елейн МакКускер меморандум щодо перерозподілу $545,5 млн у оборонному бюджеті. В ньому, зокрема передбачається заморожування фінансування низки проектів щодо стримування Росії в Європі. Вони, зокрема торкаються питань розбудови інфраструктури для зберігання військових літаків, палива та боєприпасів в рамках European Deterrence Initiative (Європейської ініціативи стримування).

Читайте також: ​Протиракетна оборона США отримує нову космічну зброю для знищення балістичних ракет

За попередніми планами планується перенести фінансування проектів на 2021 рік у таких місцях, як Техас і Гуантанамо, а також в Іспанії, Норвегії, Німеччині, Йорданії, Японії та атолі Кваджалейн. Загалом Пентагон перезапустить 22 проекти у 17 державах.

Варто зазначити, що у вересні 2019 року Міністроборони Марк США Еспер схвалив рішення стосовно відволікання $3,6 млрд від 127 військових будівельних проектів для оплати бар'єрів і заборів на півдні США у Техасі, Аризоні та Каліфорнії. Тоді ж він припустив, що європейські союзники можуть допомогти у фінансуванні на суму у $771 млн в рамках 40 проектів по всій Європі.

Читайте також: ​Новітній легкий танк США: з’явились фото дослідного зразка від General Dynamics