xcounter
#

Patriot успішно збиває не тільки ракети рашистів, але й бомбардувальники (оновлено)

17535
Patriot успішно збиває не тільки ракети рашистів, але й бомбардувальники (оновлено)

Але у ПС ЗСУ не підтверджують інформацію про збитий літак

Американський зенітний ракетний комплекс Patriot продемонстрував успішну роботу проти російського літака – як розповідає видання CNN з посиланням на представників Пентагону та Конгресу, протягом останніх тижнів ЗСУ збили щонайменше один бомбардувальник армії РФ на полі бою.

У виданні відзначають, що РФ неодноразово використовує свої літаки, щоб "максимально збільшити жертви серед цивільного населення", і що збитий ЗРК Patriot літак "здійснював бомбардування, щоб обстріляти українські цілі ракетами".

Читайте також: Чому для РФ ілюзія "знищення" Patriot - це єдина гарантія існування Кремля: про систему ПРО НАТО та ядерну зброю рашистів

І також що після передачі Patriot українське військове керівництво самостійно вирішує, як саме буде використовувати цей зенітний ракетний комплекс для захисту України.

У контексті цієї новини ми можемо згадати нещодавній випадок у РФ, коли "брянська ППО" показала успішну роботу, знищивши щонайменше два російські рідкісні гелікоптери РЕБ Ми-8МТПР-1, а також й два літаки, серед яких і фронтовий бомбардувальник Су-34. І цілком можна припустити, що саме цей Су-34 міг бути ціллю для Patriot.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ПС ЗСУ використовують зі своїх ЗРК Patriot зокрема й ракети PAC-3 CRI (Cost Reduction Initiative), які мають дальність ураження у 40 км.

Водночас ракетами PAC-2 цей ЗРК може нищити аеродинамічні цілі (літаків, гелікоптерів, безпілотників та крилатих ракет) вже на відстані у 160 км.

Оновлення: речник Повітряних Сил ЗСУ в ефірі Свобода Live не підтвердив інформацію про збитий російський бомбардувальник зенітним ракетним комплексом Patriot.

Читайте також: Рашисти цілилися ракетою Х-47 "Кинджал" у Patriot: важливе про захист комплексу від атак окупантів