xcounter
#

"Олександр Охрименко" вперше вийшов у море як військове судно (фото)

33
Аварійно-рятувальне судно "Олександр Охрименко" ВМСУ в Одесі
Аварійно-рятувальне судно "Олександр Охрименко" ВМСУ в Одесі

Аварійно-рятувальне судно "Олександр Охрименко" вийшло в акваторію Чорного моря для відпрацювання курсових завдань К-2, які є складовою частиною програми підготовки корабля до виконання завдань за призначенням

Також для "Олександра Охрименка" цей вихід став першим вже як військового судна і з військовим екіпажем, повідомляє Defense Express з посиланням на АрміяInform.

Відзначається, що протягом доби штурманською частиною корабля було відпрацьовано такі елементи, як організація підготовки до бою та походу, організація проходу вузини, розходження з цілями та визначення місця корабля різними способами. Також було перевірено роботу головних двигунів, пожежних стволів на лафетах та маневрені елементи корабля, зокрема повороткість та інерція.

Читайте також: «Селена-Х» – сучасна українська інфрачервона система спостереження і розвідки
Перші навчання аварійно-рятувального судна "Олександр Охрименко" у Чорному морі

Також на борту судна перебувала група аварійного-рятувального загону, адже при виході судна в море може трапитися будь-яка позаштатна ситуація.

Нагадаємо, аварійно-рятувальне судно "Олександр Охрименко" це перше універсальне судна такого роду в складі Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Перші навчання аварійно-рятувального судна "Олександр Охрименко" у Чорному морі

Можливості та тактико-спеціальні характеристики судна дозволяють залучати його до проведення пошуково-рятувальних робіт у морі з наданням допомоги аварійним надводним кораблям, підводним човнам та літальним апаратам, рятування екіпажів та буксирування пошкоджених об’єктів. Судно застосовують для забезпечення всього спектру водолазних, суднопідіймальних, підводно-технічних, гідрографічних, науково-дослідних та інших спеціальних робіт.

Читайте також: В Україні створена унікальна система спостереження і розвідки «Спин»