xcounter
#

Олег Уруський відвідав виробництво компанії Baykar (фото)

1138
Українська делегація на чолі з Олегом Уруським на підприємстві Baykar
Українська делегація на чолі з Олегом Уруським на підприємстві Baykar

В рамках офіційного візиту до Туреччини віце-прем’єр-міністр Олег Уруський ознайомився з можливостями та виробничими потужностями провідного турецького виробника безпілотників

В п'ятницю, 28 серпня ц.р., українська офіційна делегація на чолі з Віце-прем’єр-міністром - Міністром з питань стратегічних галузей промисловості України Олегом Уруським відвідала Національний науково-дослідний та виробничий центр підприємства Baykar (Стамбул, Туреччина).

Українська делегація на підприємстві Baykar

Генеральний директор компанії Baykar Халук Байрактар та технічний директор Сельчук Байрактар ознайомили українських урядовців та виробників з виробничими потужностями та перспективним напрямками розвитку підприємства.

Читайте також: Стало відомо, навіщо Уруський поїхав до Туреччини
Халук Байрактар презентує компанію Baykar

Нагадаємо, турецька компанія Baykar є виробником відомих розвідувально-ударних комплексів Bayraktar TB2. Шість таких БпЛА, три станції управління та керовані бомби lдля безпілотників на загальну суму $70 млн. Україна придбала у 2019 році. Наразі є інформація про обговорення можливості закупівлі другої партії безпілотників.

Bayraktar TB2
Bayraktar TB2

Крім того, запорізькими двигунами із серії АІ-450, розробки ДП "Івченко-Прогрес" зі складу ДК "Укроборонпром", оснащується новий турецький оперативно-стратегічний розвідувально-ударний безпілотник Akinci, який нещодавно здійснив низку тестових польотів. Не виключається, що компанія Baykar може обрати саме українське підприємство, як основного виробника двигунів для Akinci.

Akinci

Відомо, що за 2018 - та перший квартал 2020 рр. до Туреччини було експортовано 12 таких двигунів.

Як ми вже раніше повідомляли, в рамках офіційного візиту української делегації на чолі з Олегом Уруським до Турецької Республіки (ТР), що проходить з 26 серпня ц.р., вже були відвідані: підприємство авіакосмічної галузі ТАІ (Turkish Aerospace Industries), виробник ракетного озброєння Roketsan, компанія Aselsan та суднобудівний завод Sedef.

Крім цього, пройшли важливі зустрічі з Президентом ТР Реджепом Таїпом Ердоганом, Міністром національної оборони ТР Хулусі Акаром, Міністром промисловості та технологій ТР Мустафою Варанком, Головою Державного агентства з питань оборонної промисловості ТР (SSB) Ісмаілом Деміром

Обговорювалися питання поглиблення співпраці між країнами, участі Туреччини в спільних космічних проектах, розвиток спільних авіаційних проектів та окремих галузей промисловості й виконання інших поточних напрямків співробітництва.

Також відомо, що 26 серпня 2020 року Міністерство стратегічних галузей промисловості України та Державне агентство з питань оборонної промисловості Турецької Республіки підписали Меморандум про співробітництво.

Олег Уруський та Ісмаіл Демір після підписання меморандуму

Пізніше, 28 серпня ц.р. Асоціація підприємств авіаційної промисловості України "Укравіапром" та "SAHA Istanbul Defence & Aerospace Cluster" підпислаи ще один меморандум про співпрацю.

Підписання Меморандуму президентом асоціації "Укрвіапром", голова правління АТ "FED" Віктором Поповим та головою SAHA Istanbul Халуком Байрактаром
Читайте також: Делегація Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України з першим візитом за кордоном: стало відомо де