xcounter
#

Асоціації авіавиробників України та Туреччини домовились про співпрацю

908
"Укравіапром" та турецька SAHA підписали меморандум
"Укравіапром" та турецька SAHA підписали меморандум

"Укравіапром" та турецька SAHA розвиватимуть співпрацю

28 серпня 2020 року Асоціація підприємств авіаційної промисловості України "Укравіапром" та "SAHA Istanbul Defence & Aerospace Cluster" підписали меморандум про співпрацю. Про це Defense Express повідомили джерела в турецькій промисловості.

Документ підписали президент асоціації "Укрвіапром", голова правління АТ "FED" Віктор Попов та голова SAHA Istanbul Халук Байрактар.

Документ передбачає розвиток відносин між країнами в авіакосмічній галузі, зокрема, в освіті, питаннях сприяння взаємодії між дослідницькими центрами та університетами щодо передових технологій, підготовці професійних кадрів, проведені спільних дослідницьких проектів, а також реалізації інших програм, що становлять взаємний інтерес.

Читайте також: Уруський зустрівся з Ердоганом: про що йшла мова

Меморандум набирає чинності після його підписання сторонами та діє до тих пір, поки учасники не домовляться про необхідність внесення змін.

Документ підписали президент асоціації "Укрвіапром", голова правління АТ "FED" Віктор Попов та голова SAHA Istanbul Халук Байрактар.

Нагадаємо, в період 26-29 серпня 2020 року українська делегація на чолі з віце-прем’єр-міністром України Олегом Уруським перебуває з візитом в Туреччині. В рамка візиту був підписаний Меморандум про співробітництво між Міністерством стратегічних галузей промисловості та Державним агентством з питань оборонної промисловості Туреччини.

За кілька днів перебування в Анкарі, українська делегація провела низку важливих зустрічей, зокрема з Президентом Турецької Республіки (ТР) Реджепом Таїпом Ердоганом, головою Державного агентства з питань оборонної промисловості ТР (SSB) Ісмаілом Деміром, Міністром національної оборони ТР Хулусі Акаром, Міністром промисловості та технологій ТР Мустафою Варанком, а також відвідала виробничі потужності авіакосмічної корпорації ТАІ, компаній Roketsan та Aselsan.

Читайте також: Стало відомо, навіщо Уруський поїхав до Туреччини