xcounter
#

Окупантів на рідкісному БТРД-МДМ "Ракушка" рознесло від підриву на міні (відео)

16398
Рашистський БТР-МДМ "Ракушка", ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистський БТР-МДМ "Ракушка", ілюстративне фото довоєнних часів

Так ми можемо побачити застосування "мінних шлагбаумів" ЗСУ на одному із загрозливих напрямків

У відкритому доступі з’явилось відео, яке демонструє – під час боїв на Луганщині російські окупанти, які висувались до рубежу атаки на гусеничному БТР-МДМ "Ракушка", притаманному для десантно-штурмових військ армії РФ, підірвались на міні, яку поставили бійці ЗСУ.

При цьому сам процес підриву рашистів був зафіксований на дрон наших бійців. Це в свою чергу дає підстави припускати, що для зриву чергової атаки ворога міг бути використаний "мінний шлагбаум", тобто швидка постановка мін на загрозливому напрямку, де БПЛА використовувався як мінімум для фіксації результатів ураження (а можливо, і для постановки мінного загородження).

Читайте також: У Литві пекельні дебати про закупівлю танків, бо міноборони "завчасно" розповіло про плани щодо Leopard 2

Якщо врахувати контекст, то можемо говорити, що такий формат утилізації став одним із засобів в розпорядженні ЗСУ, який дозволяє зараз гальмувати темпи наступу армії РФ на Куп’янському та Лиманському напрямках.

Гусеничний БТР-МДМ "Ракушка" є рідкісним для армії РФ. Автори довідника The Military Balance 2023 вказують, що на озброєнні російських десантних військ є лише 100 таких машин (для порівняння - машин типу БТР-Д налічується 600 одиниць).

Російський БТР-МДМ "Ракушка", що став трофєем "тракторних військ", весна 2022 року, фото з відкритих джерел

Але водночас, аналітики порталу Oryx наводять консервативну оцінку, за якою за весь час повномасштабної війни проти України рашисти втратили мінімум 19 одиниць БТР-МДМ "Ракушка", із яких мінімум 7 стали трофеями бійців ЗСУ.

Раніше Defense Express в одній з публікацій розповідав про недоліки захисту рашистського БТР-МДМ "Ракушка". І також – що російський ВПК використав шасі від цієї машини для розміщення комплексу управління артилерією "Завет-Д", призначеного для десантно-штурмових військ армії РФ.

Рашистський комплекс "Завет-Д" на шасі БТР-МДМ "Ракушка", ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Бійці ЗСУ отримали робота-камікадзе, який може їздити і підривати росіян