xcounter
#

Рашисти "пошкодували" броні для "Ракушки" та прискорили "утилізацію" своїх десантників

17895
Російський БТР-МДМ "Ракушка", що став трофєем "тракторних військ", фото з відкритих джерел
Російський БТР-МДМ "Ракушка", що став трофєем "тракторних військ", фото з відкритих джерел

Росіяни "ліпили" бронемашину, яку можна було б скидати навіть з гелікоптера Ми-26. І так "наштампували" одразу 200 нових "братських могил десанту"

Інформагентство АрміяInform розібрало характеристики ворожого бронетранспортера для десантних військ БТР-МДМ "Ракушка", сім екземплярів якого стали трофеями Збройних Сил України. Виділимо найцікавіше з цього розбору.

Роботу по "Ракушці", яка спочатку мала позначення БТР-МД, починав "Волгоградский тракторный завод" в 2008 році. А от уже серійне виробництво в 2016 році запустило інше підприємство – "Курганский машиностроительный завод", який також виступає виробником БМП-3.

Читайте також: Для чого РФ кинула дві неповні БТГ десантників на кордон із Сумщиною
Інфографіка АрміяInform, що розкриває характеристики рашистського БТР-МДМ "Ракушка"

Схоже, що лаг у 8 років був пов’язаний з тим, що підрядники в рашистському ОПК змагались, хто ж вироблятиме новітній бронетранспортер для десантних військ. Тим більш, шмат пирога був достатньо ласим – одна машина коштувала близько 1 мільйона доларів США, усього до війни орки наштампували до 200 "Ракушок".

До фактору "ліпити аби-яку машину, щоб отримати підряд" наклався ще один – командування армії РФ "на колінці" виписало технічне завдання під БТР-МДМ "Ракушка".

Колонна десантних військ рашистів, зправа - БТР-МДМ "Ракушка", ілюстративне фото довоєнних часів

Російські військові хотіли, щоб така машина мала достатнє озброєння. Була маневреною на полі бою. І водночас – достатньо легкою, щоб її можна було десантувати парашутним способом із літака типу Ан-12 чи важкого вертольота типу Ми-26.

"На виході" орки отримали бойову машину з бойовою масою 14 тон, але без протимінного захисту для екіпажу та десанту.

БТР-МДМ "Ракушка", що став трофеєм ЗСУ, фото з відкритих джерел

Конструктори "Ракушки" передбачили установку одразу двох кулеметів, один з яких – курсовий, як на Т-34. І заодно – "врізали" одразу шість люків для особового складу, чим хіба що ослабили броню. Ну і також – поставили двигун потужністю 500 к.с., що на 100 км спалює 140 літрів палива по шосе та 200 літрів – по пересіченій місцевості.

В результаті росіяни отримали бронемашину, яка хіба що прискорила "утилізацію" їх десантних військ під час війни проти України. Тим більш, що до 24 лютого 2022 року рашисти ні разу не перевіряли "Ракушку" в реальному бою.

Рашистська "Ракушка", що була знищена в Гостомелі і стала експонатом Музею історії України в Другій світовій, фото з відкритих джерел
Читайте також: Чому "елітні" ВДВ армії РФ не змогли "взяти Київ за три дні" та зазнали катастрофічної поразки у Білогорівці