xcounter
#

Рашисти переставили "Завет" на "Ракушку", та вже вдруге оголошують про поставки у війська

14869
Рашистський комплекс "Завет-Д" на шасі БТР-МДМ "Ракушка", ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистський комплекс "Завет-Д" на шасі БТР-МДМ "Ракушка", ілюстративне фото з відкритих джерел

Ворог хоче покращити управління вогнем своєї артилерії, це потенційно "підсанкційна" техніка, тому на це варто звернути увагу детальніше

Російські пропагандистські ЗМІ заявляють, що наприкінці 2023 року десантні війська армії РФ мають отримати перші серійні системи автоматизованого управління артилерією "Завет-Д" на шасі гусеничного бронетранспортера БТР-МДМ "Ракушка".

Як стверджують росіяни, такий комплекс може забезпечувати зв’язок між БПЛА та артилерією, оснащений оптико-електронною станцією з дальністю виявлення цілі до 7 км, і також – танковою навігаційною апаратурою, артилерійською бусоллю, далекоміром та тепловізором. Такий "аналоговнєт" начебто має дозволити покращити ефективність вогню артилерії рашистських десантників у 1,5 – 2 рази, зокрема підрозділів із САУ "Нона-С".

Читайте також: У питанні реальної оцінки БМП-3 крапку поставили у США ще 15 років тому й завдяки Україні
Рашистський комплекс "Завет" на шасі БМП-3, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Цікаво, що в 2021 році росіяни уже оголошували про початок поставок у війська систем "Завет", але на шасі БМП-3. Кількість машин та військові округи, куди мали постачатись ці системи – не розкривались. Але тоді рашисти стверджували, що "Завет" може координувати також вогонь протитанкових комплексів та ПЗРК, для чого цей комплекс начебто був оснащений відповідними наборами виносної апаратури.

Сама спроба ворога запустити у серійне виробництво систему, яка начебто має покращити управління вогнем артилерії – уже заслуговує на увагу.

А зважаючи на реальний рівень залежності рашистського ВПК від поставок електроніки та мікрочіпів від Заходу чи Китаю, серійні системи "Завет" очевидно будуть "підсанкційним" видом озброєння, на основі чого й доведеться будувати відповідну політику протидії.

Рашистський комплекс "Завет" на шасі БМП-3, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Російська самохідна алюмінієва труна зі 125-мм гарматою та протикульною бронею 2С25 "Спрут" піде у серію