xcounter
#

Окупанти пропустили пункт "сховати свою станцію ​Р-330Ж" і тепер вона "не жилєц"

5436
Окупанти пропустили пункт "сховати свою станцію ​Р-330Ж" і тепер вона "не жилєц"

Це щонайменше п’ятий такий комплекс, який був уражений нашими військовими

Українські військові записали у свій актив доволі рідкісну ціль – бійці 92-ї ОМБр імені кошового отамана Івана Сірка поцілили в автоматизовану станцію постановки перешкод Р-330Ж "Житель".

Станцію знайшли за допомогою безпілотника і завдали по ній ударів з артилерійських систем – у результаті ударів комплекс отримав серйозні пошкодження.

Читайте також: Рашисти мають низку сценаріїв зі сльозогінним газом та БПЛА, і це насправді серйозна загроза

Окремо варто зауважити, що рашисти розгорнули комплекс ледь не посеред поля, не потурбувавшись про його маскування. Але найбільш іронічно те, що окупанти свого часу активно піарили свій комплекс Р-330Ж "Житель" саме як такий, що може перехоплювати та придушувати канали управління безпілотних літальних апаратів.

АСП Р-330Ж – доволі рідкісна ціль, всього з початку повномасштабного вторгнення (з урахуванням описаного вище епізоду) окупанти втратили щонайменше п’ять таких станцій. Перший "Житель" був знищений ще в березні 2022 року під Києвом.

Р-330Ж "Житель"
Р-330Ж "Житель", фото ілюстративне

Друга така станція була демілітаризована у травні 2022 року, її було також було виявлено дроном і знищено артилерією, причому, судячи з усього, охороною цього цінного для рашистів комплексу займалася одразу рота бійців.

Третій випадок "демілітаризації" "Жителя" стався у вересні 2022 року, коли машину неочікувано було знищено вогнем 30-мм гармати українського БТР-4Е.

Зрештою, четверта знищена станція була "знайдена" в листопаді – вона засвітилася на відео з дрона на вже колишній базі російського війська у Чорнобаївці поблизу Херсону.

Знищена у Чорнобаївці станція РЕБ Р-330Ж "Житель"
Знищена у Чорнобаївці станція РЕБ Р-330Ж "Житель"
Читайте також: Наочний приклад, чому треба "добивати" зброю рашистів, якщо "тракторні війська" до неї не підберуться