xcounter
#

Наочний приклад, чому треба "добивати" зброю рашистів, якщо "тракторні війська" до неї не підберуться

10726
Кадр з відео СБУ, фото ілюстративне
Кадр з відео СБУ, фото ілюстративне

Або як спецпризначенці СБУ ефектно уражають десятки одиниць російського озброєння та військової техніки

Час від часу у мережі публікуються відео, як наші військові за допомогою бомби з безпілотного літального апарату чи інших засобів "добивають" техніку російського окупаційного війська, яку рашисти кинули прямо на полі бою, тікаючи від ударів від наших військових.

І часто під такими відео можна побачити коментарі на кшталт "а нащо ризикувати безпілотником, витрачати боєприпаси тощо, коли можна потім її затрофеїти" ну або щось на кшталт подібного.

Ілюстративне відео роботи з БПЛА по ворожих танках

Насправді на таку тезу є доволі проста та очевидна відповідь – якщо техніку нереально забрати через інтенсивні бойові дії чи з інших причин, то краще все ж таки її знищити або ж щонайменше пошкодити, бо є великий ризик того, що ворог зрештою зможе забрати цю техніку і знову кинути в бій або ж відправити на ремонт.

Наочним прикладом може слугувати нещодавнє відео Служби безпеки України з роботою спецпризначенців, які за п’ять днів записали в свій актив десятки уражених цілей – танки, БМП, бліндажі з піхотою, склад з боєприпасами тощо.

Серед цілей, зокрема, були інженерна машина ИМР-2М, танки Т-72 різних версії, БМП-2 тощо. І ця техніка була саме покинута російським військом під Вугледаром, що на Донеччині.

І в Ukraine Weapons Tracker звернули увагу на ось такий цікавий факт – що рашисти покинули ці машини ще на початку лютого, але з того часу з усієї техніки "зникли" один танк Т-72Б3 та ще одну БМП-2 – ймовірно, їх забрали назад рашисти, і згодом бійці СБУ вирішили, що краще буде "добити" цю техніку, аніж дозволити окупантам забрати ще більше машин.