xcounter
#

Окупанти "перевіряють" нашу оборону, ЗСУ відправили в пекло "бучанських катів" – головне за добу від Генштабу та ГУР МОУ

7820
Окупанти "перевіряють" нашу оборону, ЗСУ відправили в пекло "бучанських катів" – головне за добу від Генштабу та ГУР МОУ

Сили оборони України дають гідну відсіч російським окупаційним військам

Російські окупаційні війська "перевіряють на міцність" українську оборону у рамках підготовки до повномасштабного наступу з метою повної окупації Донецької та Луганської областей, а також створення сухопутного шляху до окупованого Криму.

Так, як зазначають у ГУР МОУ, рашистська армія наразі закінчує перегрупування військ та здійснює спроби виявити найвразливіші місця ЗСУ, щоб почати широкомасштабний наступ на Донецькому операційному регіоні.

Читайте також: Нацгвардійці показали, як нищать рашистів у Рубіжному, а 30-та бригада ЗСУ - як виграла у хованки з ворогом (відео)

Крім того, стверджується, що "всі батальйонно-тактичні групи, які до цього часу були зосереджені на території білорусі, біля наших північних кордонів, зараз перекидаються на схід України". Нагадаємо, станом на 18 квітня повідомлялося, що окупанти все ще вивозять свою пошкоджену техніку з Білорусі.

Росіяни вивозять з Білорусі свою потрощену техніку, фото з відкритих джерел
Росіяни вивозять з Білорусі свою потрощену техніку, фото з відкритих джерел

Водночас у Генштабі повідомляють, що наразі найбільша активність противника спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках, однак українські захисники успішно відбивають атаки ворога та знищують ворожу техніку.

Крім того, у зведенні Генштабу повідомляється і про успіхи на Харківському напрямку: "За наявною інформацією, підрозділи 64-ї окремої мотострілецької бригади, яка взяла активну участь у масових вбивствах, катуваннях та гвалтуванні цивільного населення в українському місті Буча, діють в районі населеного пункту Ізюм і вже зазнали втрат".

Про успіхи на Харківщині також повідомляє і голова харківської ОДА Олег Синєгубов: "Маємо хороші новини з передової. Наші ЗСУ здійснили успішний контрнаступ, вчора зранку розпочали наступальні операції на ворога. Протягом дня тривалі запеклі бої. Наші підрозділи вибили російські війська з населених пунктів: Безруки, Слатіне, Прудянка Дергачівського напрямку та закріпилися на позиціях".

Читайте також: У РФ заявили, що воюють як Третій Рейх з усім світом та назвали цілі "другої фази" війни проти України