xcounter
#

Одне з найпотужніших підсилень для ПС ЗСУ – довгоочікувані ЗРК вже прибули в Україну

13791
ЗРК NASAMS
ЗРК NASAMS

ПС ЗСУ посилилися зенітними ракетними комплексами NASAMS та Aspide

Зенітні ракетні комплекси NASAMS та Aspide вже прибули в Україну – таку інформацію у своєму акаунті у Twitter повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

"Подивіться, хто тут! В Україну прибули ЗРК NASAMS і Aspide. Ця зброя значно посилить Збройні Сили України і зробить наше небо більш безпечним. Ми будемо продовжувати збивати ворожі цілі, що атакують нас. Дякуємо нашим партнерам: Норвегії, Іспанії та США", – відзначив Резніков.

Читайте також: У Пентагоні назвали кількість переданих Німеччиною ЗРК IRIS-T до України: можливо їх у рази більше ніж повідомлялось

Деталей щодо того, коли саме прибули ці ЗРК і в яких кількостях не зазначається, однак раніше повідомлялося, що в листопаді ЗСУ мають отримати два комплекси, які виробник передав США ще в жовтні, всього ж Україні планується передати вісім таких комплексів.

Крім того, про те, що NASAMS вже насправді могли вже бути в Україні до офіційного оголошення, натякалося у матеріалі The Economist, де офіцер ПС ЗСУ на питання про те, чи прибули NASAMS в Україну, відповідає наступне: "Хто знає? Можливо, вони вже тут".

Щодо ЗРК Aspide, то про те, що Іспанія може передати Україні батарею ЗРК Aspide, неофіційно повідомлялося ще в червні, а на офіційному рівні ця інформація була підтверджена на початку жовтня.

Про особливості цих іспанських ЗРК ми вже розповідали в окремому матеріалі, але нагадаємо, що обладнання Skyguard-Aspide передбачає можливість роботи в складі ешелонованої системи ППО та обмінюватися даними з ЗРК інших типів.

Читайте також: Мобільна ППО проти ударних безпілотників: просте рішення, щоб ефективно збивати сотні іранських дронів