xcounter
#

Об’єднані Арабські Емірати можуть стати уже четвертим за 2021 рік новим покупцем Rafale

1940
Винищувач Rafale, ілюстративне фото з відкритих джерел
Винищувач Rafale, ілюстративне фото з відкритих джерел

Офіційні деталі угоди можуть стати відомі під час майбутнього візиту Макрона до ОАЕ

Французькі ЗМІ почали активно поширювати інформацію, що влада Франції та Об’єднаних Арабських Еміратів працюють над укладенням контракту про поставку винищувачів Rafale. За попередніми даними, мова йде про поставку для ОАЕ від 30 до 60 винищувачів цього типу, "середньозважена" цифра – 50 "Рафалів".

Офіційні деталі угоди про поставку літаків Rafale для ВПС ОАЕ можуть бути оголошені на початку грудня 2021 року, під час запланованого візиту президента Франції Еммануеля Макрона. Про це пише портал European Defence Rewiew.

Читайте також: Індія досі не отримала від Франції сім із 36 винищувачів Rafale за контрактом 2016 року
Винищувачі Rafale ВПС Франції, ілюстративне фото з відкритих джерел

Від Defense Express додамо – якщо інформація про підготовку контракту на поставку Rafale для ОАЕ таки справдиться, це уже буде четвертий за 2021 рік контракт на поставку винищувачів цього типу, який Париж отримав від своїх партнерів.

Нагадаємо, що наприкінці грудня 2020 року Франція та Греція уклали угоду про поставку 18 літаків Rafale та озброєння до них загальною вартістю 2,8 мільярда євро.

Ілюстративний рендер, який зображає можливу ліврею для майбутніх винищувачів Rafale в строю ВПС Греції

На початку травня 2021 року Франція та Єгипет уклали контракт на поставку 30 винищувачів Rafale. За неофіційними даними, вартість цієї поставки – 5 мільярдів доларів, для оплати якої Єгипет візьме кредит строком на 10 років.

У тому ж травні 2021 року Франція та Хорватія уклали контракт на поставку 12 винищувачів Rafale F3R з наявності французьких ВПС. Вартість цієї угоди складає "дещо менше 1 мільярда євро", поставка машин має відбутись у 2024-2025 роках.

Завдяки експортним замовленням Франція змогла дати буквально "нове життя" проекту по виробництву винищувача Rafale, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Франція намагається продати "австралійські" субмарини Канаді: в хід піде шарм Макрона