xcounter
#

Більше тільки у Франції: Єгипет придбав ще 30 винищувачів Dassault Rafale

3975
Єгипет посилює свій повітряний флот французькими винищувачами
Єгипет посилює свій повітряний флот французькими винищувачами

З новим контрактом Єгипет збільшив кількість своїх літаків Dassault Rafale до 54

Єгипет придбав у Франції ще 30 літаків Dassault Rafale. Про це стало відомо з заяв, опублікованих у вівторок, 4 травня, міністерствами оборони Єгипту та Франції, а також виробником літаків Dassault Aviation.

Згідно із заявою міноборони Франції, перший літак цього контракту буде поставлений після набрання чинності угоди – однак цю дату наразі не розголошують.

Читайте також: Не Bayraktar TB2 єдиним: як Повітряні Сили України готувались до можливої великої війни з РФ

Dassault Rafale
Dassault Rafale

За даними некомерційного сайту Disclose, що займається розслідуваннями, сума угоди, яка була підписана 26 квітня, становить майже 4 мільярди євро (5 мільярдів доларів США).

Як заявило міністерство оборони Єгипту, покупка буде профінансована за рахунок кредиту, який буде виплачуватися протягом як мінімум 10 років. Інших подробиць не повідомляється.

Окрім основного контракту з Dassault, у пакт також увійшли угоди з Safran Electronics & Defense, а також з виробником ракет MBDA на загальну суму 240 мільйонів доларів.

Dassault Rafale
Єгипетські винищувачі Dassault Rafale

Ця друга закупівля Єгиптом французьких винищувачів (шість років тому Єгипет придбав у Франції 24 винищувачі Dassault Rafale) збільшує кількість цих літаків у складі ВПС Єгипту до 54, що робить його другим флотом Rafale у світі після Франції.

Читайте також: Винищувач майбутнього: яка технологія стане основною для літаків шостого покоління