xcounter
#

Винищувач майбутнього: яка технологія стане основною для літаків шостого покоління

10133
Навколо винищувачів шостого покоління з’являється все більше ідей та чуток
Навколо винищувачів шостого покоління з’являється все більше ідей та чуток

​Перші справжні винищувачі шостого покоління з’являться у повітрі не раніше середини 2030-х років. А поки ми можемо порозмірковувати над тим, які саме технології визначатимуть це наступне покоління

Під час нещодавнього вебінару інженери Raytheon Intelligence & Space заявили, що, на їхню думку, наступне покоління винищувачів буде визначатися декількома новими технологіями – йдеться передусім про новий унікальний пристрій, що поєднає у собі радар класу "повітря-повітря", "повітря-поверхня", засоби радіоелектронної боротьби та передачі даних.

F-35
Літаків п’ятого покоління скоро буде недостатньо

Таким чином, одна система, що керується спеціально розробленим для неї програмним забезпеченням, могла б замінити декілька різних систем і за необхідності перемикатися на необхідний "профіль" для виконання задачі.

Читайте також: Швидкий та малопомітний: з’явилося нове зображення секретного винищувача ПС США
Винищувач шостого покоління
Ось так, ймовірно, виглядатиме американський винищувач шостого покоління

Інженери Raytheon зазначили, що винищувачі шостого покоління також будуть спроєктовані з можливістю автономної посадки на авіаносці та за складних умов. Також вони будуть "вміти" давати пілотам цінні поради під час посадки у незвичних умовах.

Водночас штучний інтелект, який також стане обов’язковою системою майбутніх винищувачів, допоможе пілотам боротися з ворожими ракетами, а також буде керувати "лояльними веденими" – автономними безпілотними літальними апаратами, призначеними для підтримки пілотованих винищувачів на полі бою.

Читайте також: У Кореї представили "альтернативу F-35" - винищувач KF-21: його розробляли з 2001 року