xcounter
#

Нові дані про БТГр ворога в Україні: найбільш "розпорошений" напрямок та де шукати більше половини сил армії РФ

7720
Нові дані про БТГр ворога в Україні: найбільш "розпорошений" напрямок та де шукати більше половини сил армії РФ

Скільки сил сконцентрував ворог на різних напрямках

У мережі з’явилася оновлена інформація щодо розподілу сил армії РФ в Україні – користувач Twitter під ніком Def Mon опублікував детальну карту з розташуванням російських батальйонно-тактичних груп по напрямках.

Всі дані, вказані на карті – орієнтовні і потребують уточнення, однак дозволяють скласти загальну картину про те, скільки сил ворог зосередив на тому чи іншому напрямку.

Читайте також: Армії РФ не вистачає сил для атак: почалось формування додаткових БТГр

Так, згідно з мапою, на Харківському напрямку наразі знаходиться 10 БТГ на 177 км лінії фронту, тобто вони досить розпорошені – на одну БТГ – 17,7 км лінії фронта.

танк рашистів
Знищений рашистський танк. Фото: Генеральний штаб України

Водночас найбільше БТГр сконцентровано на лінії Ізюм — Сєвєродонецьк — Бахмут (Попасна), де рашисти зосередили одразу 54 БТГр на 300 км лінії фронту (5,6 км на одну БТГр). Разом з тим, орієнтовно 9 БТГр знаходяться на відновленні на кордоні з Луганською областю.

Далі напрямок Донецьк — Запоріжжя, де рашистські окупаційні війська зосередили 22 БТГр на 310 км лінії фронту (по 14 км на одну БТГр).

БТГр
Мапа, кількість БТРг та щільність на кілометр орієнтовної ділянки фронту станом на початок травня 2022 року

І найбільш "розпорошений" – Херсонський напрямок з 13 БТГрна 252 км лінії фронту – по одній БТГр на кожні 19,3 км.

Таким чином, на напрямку Ізюм — Сєвєродонецьк — Бахмут (Попасна) ворог розташував фактично понад 50 % своїх сил – 54 БТгр з орієнтовно 100+ тих БТГр, які наразі є на території України.

Читайте також: Дві години під "Градами" нищити танки рашистів або ще раз про те, чому навіть мінімум HIMARS змінює ситуацію