xcounter
#

Дві години під "Градами" нищити танки рашистів або ще раз про те, чому навіть мінімум HIMARS змінює ситуацію

12834
Дві години під "Градами" нищити танки рашистів або ще раз про те, чому навіть мінімум HIMARS змінює ситуацію

Військові ЗСУ захищають країну в надскладних умовах, нова зброя має трохи "полегшити" задачу зі знищення армії РФ

Російські окупаційні війська продовжують "закидувати" позиції українських військових десятками тисяч артилерійських снарядів за день. Про це в інтерв’ю для телеканалу "ICTV" розповів міністр оборони України Олексій Резніков.

За його словами, рашисти використовують до 1000 снарядів за годину, намагаючись придушити психологічний стан військовослужбовців Збройних Сил України.

Читайте також: ЗСУ показали, що без сучасних 155-мм САУ на полі бою не обійтися – виробники розповідають, що із попитом

У цьому контексті можна згадати сьогоднішнє повідомлення Командування ДШВ ЗСУ про те, що за один бій, який тривав дві години, під вогнем ворожих "Градів" бійці ЗСУ з ПТРК Javelin знищили п’ять танків окупантів.

Тобто – навіть у таких пекельних умовах наші воїни виконують бойові задачі на полі бою, коли ворог має значну перевагу в артилерії, а військові ЗСУ можуть "відповісти" тільки ПТРК.

Водночас Резніков вкотре нагадує про те, що "проти безлімітних ресурсів рашистів можна протиставити тільки ефективну зброю з доктриною іншого підходу застосування, точечного ураження".

РСЗВ HIMARS
Пуск РСЗВ HIMARS, фото ілюстративне

Тому міністр оборони зауважує, що коли ми говоримо про 18 сучасних 155-мм САУ або ж навіть чотири установки HIMARS, то передусім йдеться "про високоточну зброю, яка спроможна нанести правильне ураження по правильних цілях" – іншими словами, це зброя, яка навіть у незначній кількості здатна змінити ситуацію на тій чи іншій ділянці тоді, коли ворог має значну перевагу в кількості як артилерії, так і снарядів до неї.

Читайте також: Скільки техніки рашистів з початку війни знищив один протитанковий підрозділ 81-ї бригади ДШВ ЗСУ