xcounter
#

Нова зброя для ЗСУ від неочікуваного постачальника: чим допоможе та чому передавали за дивною "схемою"

6678
ЗСУ треба більше зброї, щоб збивати іранські БПЛА. Фото ілюстративне
ЗСУ треба більше зброї, щоб збивати іранські БПЛА. Фото ілюстративне

Одна з неочікуваних країн могла посилити ЗСУ засобами боротьби з БПЛА

Ізраїльський оборонний підрядник постачає Збройним Силам України системи протидії безпілотникам – таку інформацію повідомляє ізраїльське видання The Times of Israel.

Насправді у цій історії більше питань, ніж відповідей – зазначається, що зброя не постачається Україні напрямку через заборону Ізраїлю продавати Києву сучасне озброєння, а "продавалася" Польщі, яка виступила своєрідним "посередником" у цьому ланцюжку.

Читайте також: Ізраїль завдав удару по Сирії для знищення іранських дронів: що відомо про операцію і чому все складніше
орлан-10 бпла
Російський безпілотник "Орлан-10"

Водночас компанія-виробник нібито "не знає" про такий "схематоз", а безпосередньо Ізраїль "закриває очі" на такі угоди. Разом з тим, офіційно поки що жодна зі сторін не прокоментувала таку передачу зброї.

За інформацією видання, зброя, яку Ізраїль передає Україні – системи для боротьби з безпілотними літальними апаратами. Зазначається, що ця зброя класифікується як "передова оборонна технологія", тому продаж таких систем Україні мав би бути заблокований.

Яка саме зброя постачається Україні – не зазначається. Як приклад можна згадати систему Drone Dome від Rafael з можливістю відстежувати невеликі цілі на відстані до 3,5 км або ж Drone Guard від Israel Aerospace Industries-Elta, який залежно від потужності перехоплювача може боротися з різними типами БПЛА.

Водночас компанія Elbit має у своєму активі систему Redrone, яка передусім призначена для захисту, зокрема, стратегічних об’єктів та військових баз від недорогих дронів та квадрокоптерів та більших за розмірами БПЛА.

Також можна згадати й систему Skylock, яка пропонує "широкий спектр комплексних модульних масштабованих активних та пасивних технологій протидії дронам".

Читайте також: Ізраїль направляє чергову партію не військової допомоги України: чому від цієї країни не слід очікувати зброю