xcounter
#

Нова таємниця війни проти РФ: нищити рашистів допомагають неідентифіковані високошвидкісні дрони (відео)

30880
Нова таємниця війни проти РФ: нищити рашистів допомагають неідентифіковані високошвидкісні дрони (відео)

На відео від "Айдара" помічено одразу декілька вкрай цікавих повітряних об'єктів, які не схожі на жодний зразок озброєння ЗСУ

У скарбничці збройних таємниць війни проти РФ з'явилась нова загадка. На опублікованому відео від 24-го окремого штурмового батальйону ЗСУ "Айдар" зафіксовано знищення танка армії РФ.

У дописі значиться, що це результат прямого влучання зі 122-мм гаубиці Д-30, що само по собі вже є результатом не просто майстерності українських гармашів, а шаленої дачі, бо ця артсистема не використовує високоточні снаряди (розробка 122-мм снаряду "Карасук" від ніжинського ДП НВК "Прогрес", як відомо, не була завершена).

Читайте також: Бронеавтомобілі BMC Kirpi від Туреччини посилили ЗСУ: очікується дві сотні машин

Але увагу у цьому відео привертає декілька високошвидкісних повітряних об'єктів, які потрапляють у кадр. Один з них здійснює прямолінійний політ над танком противника у момент його знищення.

На інших кадрах також можливо помітити аналогічні високошвидкісні об'єкти, які летять різними курсами.

Що саме потрапило на кадри сказати з абсолютною впевненістю неможливо. Швидкість цих об'єктів завелика для квадрокоптерів, а висота занадто мала для дронів-розвідників. Звичайні артилерійські снаряди навпаки були б непомітні на камері. Протитанкові ракети Javelin чи Brimstone мають абсолютно іншу траєкторію польоту, атакуючи з гори, а "Стугна" летить близько до землі і виконується у зеленому, а не білому кольорі.

З огляду на траекторію польоту та форму, можливо зробити обережне припущення, що це дрони, на що вказує відсутність слідів роботи реактивних двигунів при збереженні прямолінійного польоту. Але ідентифікувати їх немає можливості.

Таким чином цей епізод поповнює перелік "загадок", додавшись до питання, як Повітряні Сили України застосовують AGM-88 HARM та чим саме знищили штабну машину РФ.

Читайте також: Коли очікувати NASAMS та F-16, чому без HIMARS: подробиці чергового пакету допомоги США Україні на 1 млрд доларів