xcounter
#

Нова партія дронів-камікадзе Shahed від Ірану: скільки "літаючих мопедів" отримала РФ

2333
Дрон-камікадзе типу Shahed
Дрон-камікадзе типу Shahed

РФ таки отримала нову партію "літаючих мопедів" від Ірану

Президент України Володимир Зеленський під час свого виступу у рамках зустрічі лідерів Об’єднаних експедиційних сил (Joint Expeditionary Force — JEF) озвучив кількість переданих РФ дронів-камікадзе у рамках нової партії.

Так, наразі відомо, що РФ отримала від Ірану 250 "літаючих мопедів" типу Shahed – інших деталей щодо постачання Іраном зброї РФ, зокрема балістичних ракет, не повідомлялося.

Тут варто передусім зауважити, що вночі 19 грудня окупанти здійснили черговий удар дронами-камікадзе типу Shahed по Україні, і за даними Командування ПС ЗСУ, з близько 35 випущених по Україні дронів, 30 з них було збито нашою протиповітряною обороною.

І якщо припустити, що ці 30 збитих дронів входили саме до нової партії, то виходить, що ЗСУ вже утилізували щонайменше 12% "літаючих мопедів" з цих нових постачань.

Нагадаємо, що вперше РФ ударила по Україні іранськими дронами-камікадзе у середині вересня цього року, водночас на початку листопада міністр оборони Резніков повідомив, що РФ вже майже "відстріляла" першу партію з близько 300 одиниць. і очікує на нову.

Разом з тим, як раніше повідомлялося, зима не стала перепоною для РФ, щоб використовувати цю зброю – водночас за певних погодних умов, зокрема під час сильного вітру, ці БПЛА можуть "збиватися" з курсу, а перерву у три тижні у використанні цих БПЛА можна пояснити тим, що окупанти чекали саме на нову партію дронів з Ірану.

Читайте також: Росія та Іран домовились про спільне виробництво "літаючих мопедів", мова про сотні Shahed-136