xcounter
#

Чи справді зима "заважає" рашистам бити по Україні дронами-камікадзе Shahed-136

4374
Запуск іранського дрона Shahed-136, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Запуск іранського дрона Shahed-136, ілюстративне зображення з відкритих джерел

На які хитрощі почав йти ворог при застосуванні "літаючих мопедів" проти нашої країни

Зима та мінусові температури не є тим фактором, що абсолютно стримує росіян у застосовуванні дрони-камікадзе іранського виробництва типів Shahed-131 та Shahed-136. Тут доречніше сказати, що взимку буває більше днів, коли росіяни не можуть відстрілювати "літаючі мопеди" по Україні.

Зокрема, спікер Командування Повітряних Сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону пояснив, що "шахеди" цілком здатні літати під час мінусових температур. Але тут нюанс в тому, що нельотна погода зимою буває частіше, аніж в інші пори року.

Читайте також: Скільки "літаючих мопедів" Іран може зробити за місяць, і як ці дрони потім доставляються в Росію
Запуск іранського дрона Shahed-136, ілюстративне зображення з відкритих джерел

"Є певні погодні умови, такі як поривчастий вітер, який, простою мовою, може здувати з курсу БПЛА-"шахеди" з великою площиною крила. Так само перепад температур з плюса до мінуса призводить до обмерзання фюзеляжу, це може впливати на його застосування", - цитує видання Ліга.net пояснення Ігната.

При цьому речник Командування Повітряних Сил припустив, що рашисти останні три тижні не били "літаючими мопедами" по території України не через похолодання, а тому що дронів-камікадзе почало не вистачати.

Shahed-136, ілюстративне фото з відкритих джерел

При цьому росіяни пішли на нову хитрість при застосуванні "шахедів" - почали відстрілювати такі БПЛА із позицій в Краснодарському краю, прокладаючи маршрут через східну частину Азовського моря. Очевидно, щоб на цей раз ЗСУ таки не змогли "дістати" інструкторів по застосуванню "шахедів" та позиції пускових установок для цих дронів.

Читайте також: Хто "підказував" росіянам, як бити "літаючими мопедами" по нашим ТЕС