xcounter
#

Хто "підказував" росіянам, як бити "літаючими мопедами" по нашим ТЕС

9230
Запуск іранського дрона Shahed-136, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Запуск іранського дрона Shahed-136, ілюстративне зображення з відкритих джерел

І на яких об’єктах на тимчасово окупованих територіях можуть сидіти такі "радники"

Центр національного спротиву на своєму сайті повідомляє, що РФ привезла на тимчасово окуповані Херсонщину та Крим інструкторів з Ірану, які контролювали запуск дронів-камікадзе Shahed-131 та Shahed-136 по цивільній інфраструктурі України.

Зазначається, що саме іранці навчали орків застосуванню "літаючих мопедів", та контролювали процес "відстрілу" цих БПЛА по цивільним об’єктам зокрема в Миколаєві та Одесі. За попередніми даними, ці "гості" з Ірану знаходяться в населених пунктах Джанкой (тимчасово окупований Крим), Гладівці та Залізний Порт (тимчасово окуповані райони Херсонської області). Сидять вони в приміщеннях, які до цього "віджали" російські окупанти.

Читайте також: Скільки ракет залишилось в РФ для ударів по Україні, і як надовго їх вистачить
Функціонери іранського КСІР в підземному бункері, де розміщені Shahed-136, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Від Defense Express можемо додати наступне. Цілком ймовірно, що іранські інструктори "консультували" рашистів, як "правильніше" бити "літаючими мопедами" по об’єктам нашої енергетичної інфраструктури під час ударів 10-11 жовтня цього року. Тим більш, що Іран має "відповідний досвід" ударів по енергетичній інфраструктурі Саудівської Аравії, які виконуються "руками" єменських хуситів. Щоправда, в тих випадках для ударів застосовувалась "комбінація" із дронів-камікадзе та балістичних ракет, за характеристиками схожих до радянського ОТРК "Луна".

Цілком ймовірно, що рашистів "консультують" інструктори саме із іранського Корпусу стражів ісламської революції (КСІР), а не збройних сил Ірану. Тим не менш, це не скасовує головного факту – Тегеран бреше, коли заперечує поставки своєї зброї в РФ для ударів по Україні.

Запуск іранського дрона Shahed-136, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Читайте також: Українські дрони-камікадзе в бою: ефектне відео з ураженням російського ЗРК "Оса"