xcounter
#

Нищити "Гіацинти" рашистів у режимі MRSI: на що здатна словацька САУ Zuzana 2, яку отримають ЗСУ

16594
САУ Zuzana 2
САУ Zuzana 2

Деталі про словацьку 155-м самохідну артилерійську установку Zuzana 2

ЗСУ продовжують озброюватися сучасною 155-мм артилерією – нещодавно стало відомо, що вже до наявних в руках наших військових зразків приєднається і Zuzana 2 зі Словаччини.Причому, як повідомила речниця Міноборони Словаччини, замовлення на САУ Zuzana для України стане пріоритетним для словацької оборонки. Про те, що вміє ця САУ і в чому її особливості розповіли у виданні АрміяInform.

Так, САУ Zuzana 2 була прийнята на озброєння армії Словаччини у 2009 році – ця гаубиця відправляє 155-мм "подарунки" ворога на відстань понад 40 км – це майже на 5 км більше, ніж російська модернізована САУ 2С5М "Гіацинт". Також на башті розміщені чотири димові гранатомети з кожного боку та один 12,7-мм кулемет.

Словацька САУ має сучасну АСУВ, яка пов’язана із засобами зв’язку та використовує цифрові карти місцевості; дані для стрільби обчислюються автоматично, над стволом є радіолокаційний вимірювач початкової швидкості польоту снаряда.

Швидкострільність Zuzana 2 – 5 пострілів за хвилину на 13 пострілів за перші 3 хвилини, при ручному заряджанні – 2 постріли за хвилину. САУ має режим Multiple Rounds Simultaneous Impact – снаряди випускаються по декількох різних траєкторіях і вражають ціль одночасно. Має систему прицілювання для стрільби прямою наводкою.

Екіпаж САУ захищений від великокаліберної стрілецької зброї та малих осколків. Zuzana 2 має систему кондиціювання, протипожежну систему та систему захисту від зброї масового ураження. Для поїздок вночі водій має пасивну систему нічного бачення.

Читайте також: Україна отримає "натівські" САУ Zuzana 2, що можуть бити рашистів на дальність до 40 км