xcounter
#

Німеччина планує замінити застарілі Patriot: компанії MBDA і Lockheed Martin представили оновлену пропозицію

1217
Німеччина планує замінити застарілі Patriot: компанії MBDA і Lockheed Martin представили оновлену пропозицію

Пропозиція, представлена американською та німецькою компаніями, передбачає розробку, тестування, сертифікацію та постачання системи IAMD

Американська Lockheed Martin та німецька MBDA, які представляють консорціум учасників з торгів за програмою тактичної системи протиповітряної оборони (Tactical Air Defence System - TADS), запропонували оновлену пропозицію майбутньої інтегрованої системи ППО та ПРО Німеччини (Integrated Air and Missile Defense system, далі – система IAMD).

Cистема ППО Німеччина
Система TADS має замінити застарілі німецькі Patriot

"Нам необхідно залучити широкий спектр промислових можливостей, зокрема кібербезпеку, радіолокацію, оптику, зацифрування й електротехніку. З цими можливостями програма TADS забезпечить захист від сьогоднішніх та майбутніх авіаційних загроз", – запевняє представник MBDA Deutschland.

Читайте також: У США провели масштабні навчання з F-35, В-2 і RQ-170: відпрацьовували прорив ворожої ППО
Система TLVS
Система TADS від MBDА і Lockheed Martin

Сучасні загрози потребують створення мобільної системи протиракетної та протиповітряної оборони зі всеракурсним оглядом у 360 градусів, яка базується на відкритій мережецентричній архітектурі. Розробники стверджують, що система TADS має ці можливості та здатна швидко адаптуватися до загроз, що постійно змінюються.

Це сучасна система, яка може трансформувати оборонні можливості Німеччини”, – стверджують в Lockheed Martin.

Створена для заміни застарілих німецьких Patriot, система TADS 2020 забезпечує захист від ширшого спектра загроз за допомогою розширених сенсорних можливостей, нової системи зв’язку й управління боєм та інших нововведень, стверджується в релізі MBDA.

Комплекс Patriot
Німеччина шукає заміну застарілим Patriot

До складу комплексу входить РЛС дальньої дії з активною ФАР з цифровим формуванням променя для виявлення дуже маленьких цілей в межах 360 градусів й відображення локальної повітряної обстановки.

РЛС дальньої дії оптимізована для виявлення балістичних і крилатих ракет, пілотованих і безпілотних літальних апаратів, гелікоптерів.

Багатофункціональний радар управління вогнем MFCR виявляє та відстежує цілі в межах 360 градусів, а також класифікує та ідентифікує цілі на малих висотах.

Німеччина система ППО
Уряд Німеччини ніяк не міг домовитись з підрядниками щодо умов виробництва TADS. Але, здається, справа зрушить з мертвої точки.

Фазована антенна решітка MFCR також наводить ракети PAC-3 MSE, у цей час активна ГСН у носовій частині ракети фіксується на цілі, й керована ракета знищує її прямим влученням.Інші деталі про систему поки що не повідомляються.

Як раніше писав Defense Express, програма TADS для Lockheed має велике значення, оскільки минулого року німецькі лідери оборони натякнули, що результат цієї програми буде безпосередньо пов'язаний з конкуренцією за новий парк гелікоптерів великої вантажності.

Читайте також: Олег Коростельов: Україна здатна розробити власний комплекс ППО з дальністю 100 км за кілька років