xcounter
#

Німеччина передала новий транш озброєння та іншої техніки для Сил оборони України

3270
БМП Marder 1A5, фото ілюстративне, джерело — Bundeswehr/Marco Dorow
БМП Marder 1A5, фото ілюстративне, джерело — Bundeswehr/Marco Dorow

У новому списку допомоги від Німеччини — два десятки БМП Marder, а також низка іншої техніки та обладнання для Сил оборони України

Офіційний сайт уряду Німеччини оновив перелік оборонної допомоги, яку країна передала Силам оборони України — у рамках нового траншу наше військо посилилося десятками одиниць бронетехніки, артилерійськими боєприпасами, безпілотниками та іншим озброєнням та військовою технікою.

Список переданої зброї доволі значний, найважливіше з нього — що ЗСУ отримали на озброєння ще 20 одиниць бойових машин піхоти Marder 1A3, тож відповідно загальна кількість переданих БМП з Бундесверу та запасів "оборонки" зросла до 60 машин.

Читайте також: ЗСУ отримали першу партію вкрай необхідних 35-мм боєприпасів з Німеччини

Крім того, тут також варто згадати таке — нещодавно стало відомо, що Rheinmetall відновить ще 40 БМП Marder для ЗСУ з темпом відновлення цієї бронетехніки у 10 машин на місяць.

Також ЗСУ посилилися ще двома машинами розмінування Wisent 1 (кількість переданих машин зросла до 8) та додатковими системами для знешкодження вибухонебезпечних предметів.

У списку в новому пакеті також є 155-мм артилерійські боєприпаси — загальна кількість переданих снарядів зросла на 3 тисячі, з 15 510 одиниць до 18 510 боєприпасів. І ще на 1,5 мільйона — до 45,7 млн — зросла кількість переданих боєприпасів до стрілецької зброї.

З автомобільної техніки ЗСУ отримали від Німеччини ще один тягач 8x8 HX81 (всього 51), чотири трали (всього 45), п’ять вантажівок 8x8 (всього 40), дев’ять інших транспортних засобів (всього 297), а також три машини швидкої допомоги (всього 47).

БПЛА RQ-35 Heidrun
БПЛА RQ-35 Heidrun, фото — АрміяInform

Також у списку є ще 20 безпілотних комплексів RQ-35 Heidrun (до цього Німеччина передала нам 60 таких БПЛА), систему Satcom, дві мобільні антенні системи (усього 49) та десять систем виявлення дронів (всього 113).

Читайте також: Німеччина викупила в Швеції лише 200 ракет до IRIS-T SLS для України, і це дуже тривожна цифра