xcounter
#

Німеччина невідкладно передає ще один Patriot для України - офіційно

3457
Patriot
Patriot

Для Німеччини це вже буде вже фактично третій Patriot, який вона передає Україні, ЗРК має посилити українське ППО невідкладно

Міністерство оборони Німеччини оголосило про передачу до України чергового комплексу Patriot у відповідь на заклик щодо термінової необхідності у цих системах.

"На прохання українського уряду та в координації з нашими союзниками Німеччина передає Україні ще один комплекс (fire unit) Patriot на додаток до систем протиповітряної оборони, які вже поставлені та ще плануються", - йдеться в офіційному повідомленні німецького оборонного відомства.

Читайте також: Rheinmetall наближається до виробництва 130-мм танкової гармати: першої у новому калібрі за 50 років

Як підкреслив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, Німеччина у питанні передачі озброєння йде максимально далеко у питанні співвідношення з власною обороноздатністю, в умовах коли "російський терор проти українських міст та інфраструктури спричиняє невимовні страждання". Також у повідомленні підкреслено, що передача цього ЗРК буде здійснена негайно.

Зазначимо, що Німеччина до цього разу вже двічі ставала донором Patriot, передавши спочатку разом із Нидерландами весною 2023 року. При цьому участь Берліна була значно більшою, бо голландці передали лише декілька пускових. Ще один Patriot був оголошений у грудні 2023 року, при цьому він передавався повністю зі складу Бундесверу.

Таким чином Німеччина передачею фактично трьох Patriot зробила надвисокий внесок. Маючи станом на 2021 рік лише 12 батарей, німці стали донорами трьох, тобто 25% наявних.

Patriot

Також зазначимо, що наразі йде активна робота над отримання двох Patriot та одного SAMP/T, про що зазначив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Але один SAMP/T передати так само складно, як два Patriot.

Читайте також: Індія замовляє власні винищувачі Tejas на 7,7 млрд доларів, але літаків все одно менше сотні