xcounter
#

Німеччина може мати проблеми з ППО: MBDA готується до зриву програми TLVS

1018
Система TLVS
Система TLVS

Чергова затримка програми TLVS може стати значним ударом по процесу модернізації протиповітряної оборони Німеччини

Німецький підрозділ MBDA оголосив про "реструктуризацію" своєї діяльності після того, як міноборони Німеччини вирішило, що поки не буде підписувати контракт на комплексну систему ППО TLVS.

"На тактичну систему протиповітряної оборони виділено дуже мало коштів у федеральному бюджеті (йдеться про 2,4 мільйона дол. – прим. DE). Контракт на реалізацію TLVS на 2021 рік більше не планується. Замість цього міністр оборони Аннегрет Крамп-Карренбауер оголосила про наміри вивчити та оцінити систему ППО в цілому", – йдеться в повідомленні компанії.

Читайте також: Американський ударний БПЛА MQ-9 Reaper спробує "здолати" українську ППО
Система TLVS
Система TLVS

Зазвичай такі заяви означають те, що уряд готовий відмовитися від старих планів та отримати "свіжий" погляд на ту чи іншу тему.

Через це Томас Готтшильд, керуючий директор MBDA в Німеччині, згодом оголосив про реструктуризацію компанії: "Ми беремо до уваги відтермінування прийняття рішення. Попри готову пропозицію, бюджетні кошти, необхідні для реалізації TLVS, не передбачані ані на 2021, ані у середньостроковому фінансовому плані. У зв’язку з цим ми вимушені реструктуризувати компанію".

Система TLVS
Система TLVS

У MBDA Deutschland кажуть, що з моменту прийняття рішення про вибір системи у 2015 році, в програму було інвестовано близько 150 млн євро.

Але після третьої спроби знайти заміну системі Patriot у липні 2020 року стало зрозуміло, що тривалі перемовини свідчать про те, що в уряду та постачальників досі немає взаєморозуміння щодо правової основи для витрат і ризиків, пов'язаних з програмою наступного покоління.

Як стверджують у польському виданні Defence24, чергова затримка програми TLVS – значний удар по процесу модернізації протиповітряної оборони Німеччини. Тим паче, що система TLVS разом з ракетами IRIS-T SL мала забезпечити протиповітряну оборону малої дальності, яку фактично ліквідували після зняття з озброєння комплексів Hawk і Roland.

Читайте також: Експортовані ЗРК ППО Росії можуть підірвати їх майбутні продажі - Forbes