xcounter
#

Неймовірно, але США планують розгорнути в Індії виробництво Stryker

5501
M1126 Stryker, фото - US DoD
M1126 Stryker, фото - US DoD

І це заодно ілюструє реальну глибину співпраці між двома країнами, зокрема для стримування Китаю

США та Індія планують спільно виготовляти колісні бронемашини Stryker. Це покликано збільшити воєнний потенціал Індії та стримати Китай, і як тільки ця угода буде оформлена, це буде перший приклад, коли виробництво "Страйкерів" відбуватиметься поза територією США.

Коли саме американці планують розгортати випуск ББМ Stryker на потужностях індійського ВПК, деталізація поки відсутня. Але цей проект є частиною значно ширшого переліку тем оборонної співпраці між США та Індією, котра розгортається зараз, пише портал Defence One.

Читайте також: У Повітряних силах "з'явились" Су-17: чи можна за одним відео сказати це впевнено

Зазначається зокрема, що США та Індія зараз обговорюють значно ширший перелік тем з оборонної співпраці. Наприклад, спільне виробництво реактивних двигунів та безпілотників різних типів, розгортання ремонту кораблів ВМС США на індійських корабельнях.

До цього моменту, в червні 2023 року Індія та США також публікували "дорожню карту" оборонної співпраці, де було прописано також можливі проекти в сфері виробництва боєприпасів, систем розвідки та спостереження, систем контролю підводного простору та високошвидкісного підземного зв’язку.

M1126 Stryker, фото - US DoD

Як раніше розповідав Defense Express, Індія відверто кинула РФ та розробить свій С-400, програму оцінили у 2,5 млрд доларів та лише 5 років.

Також ми розповідали про те, що Індія списала радянські Ил-38SD після майже 50 років в строю, заміну взяла в США. І що це цікавий приклад того, як Індія почала поступово відмовлятись від російської зброї насправді ще до вторгнення в Україну.

Водночас, Пакистан зробив ракети Ababeel та Shaheen-III, які не зможуть збити С-400 в Індії.

С-400, фото ілюстративне
Читайте також: Фінляндія офіційно стала першим покупцем ізраїльського ЗРК "Праща Давида": три причини, чому не Patriot