xcounter
#

НАТО підвищило боєготовність підрозділів швидкого реагування на тлі погроз Кремля Україні

830
Військові НАТО зі складу VJTF відтепер мають бути готовими до розгортання впродовж 5 днів
Військові НАТО зі складу VJTF відтепер мають бути готовими до розгортання впродовж 5 днів

Ці заходи Альянсу пояснюються розгортанням військ РФ на українському кордоні

У зв'язку з розміщенням військ Росією біля кордону з Україною НАТО підвищила оперативну готовність своїх 40-тисячних Сил швидкого реагування (NRF) у разі кризи.

Така реакція з боку Альянсу на накопичення військ РФ біля українських кордонів спостерігається вперше, повідомляє німецьке видання WELT.

Читайте також: Росія шукає "казус беллі": Шойгу марить про "американську ПВК", що готує провокацію з хімзброєю на Донбасі
Американські M1A2 Abrams та польський Leopard 2PL, ілюстративне фото з відкритих джерел

Згідно з новим рішенням НАТО, Об'єднана оперативна група підвищеної готовності (Very High Readiness Joint Task Force у складі сил NRF) має бути готовою до розгортання в разі кризи за 5 днів (замість колишніх 7 днів).

Крім цього, інші підрозділи NRF Сил швидкого реагування, включаючи підрозділи спеціального призначення та військової логістики, також були приведені в стан підвищеної готовності.

До складу сил NRF входять військовослужбовці різних країн-членів Альянсу

Відзначається, що на сьогодні багатонаціональну Об'єднану оперативну групу підвищеної готовності, що налічує близько 6400 солдатів, очолює Туреччина. Управління VJTF у 2023 році візьме на себе Німеччина.

Нагадаємо, РФ значно наростила свою військову присутність поблизу кордонів з Україною, починаючи з початку цього року. Восени 2021 року з’явилася інформація про чергові масштабні пересування російських військових поблизу України.

Читайте також: Білорусь стає "плацдармом" для повітряного нападу, Україна посилює ППО на кордоні