xcounter
#

Найближчими тижнями ЗСУ мають отримати більше САУ та ракетних систем з Німеччини

3915
Найближчими тижнями ЗСУ мають отримати більше САУ та ракетних систем з Німеччини

Така теза прозвучала у контексті сьогоднішньої зустрічі "Рамштайн"

Збройні Сили України отримають більше зброї від Німеччини – про це у своєму акаунті у Twitter повідомило німецьке оборонне відомство.

Повідомляється, що "у найближчі декілька тижнів Україні буде передано більше PzH 2000 та Mars II" – таку заяву міністерство оборони Німеччино зробило у контексті шостої зустрічі "Рамштайн", що сьогодні, 12 жовтня, проходить у Бельгії.

Читайте також: Нова ера протиповітряної оборони та ще чотири генератори бавовни, чекаємо на NASAMS

Інших деталей про цю оборонну допомогу не зазначається – також варто зауважити, що в повідомленні не йдеться про те, що САУ та ракетні системи будуть передані саме в рамках нового оборонного пакета.

Mars II
Ракетна система Mars II випускає крилату ракетку JFS-M. Фото: Міноборони Німеччини

Так, тут можна згадати що ще 19 вересня Німеччина оголосила новий пакет допомоги з Mars II, PzH 2000 та бронемашин DingoPzH 2000 та бронемашин Dingo – водночас, після оголошення цього пакета у відкритих джерелах не повідомлялося, що ми вже отримали це озброєння.

Dingo
Бронеавтомобіль Dingo

Тому можна припустити, що сьогоднішнє повідомлення міноборони Німеччини – це актуалізація даних щодо строків постачання саме "вересневого" пакета оборонної допомоги.

САУ Zuzana 2 словаччина зсу
Доставка словацьких САУ Zuzana 2 для України, серпень 2022 року

Нагадаємо, що окрім PzH 2000, Німеччина також візьме участь у постачанні майже дивізіону нових САУ для ЗСУ – разом з Данією та Норвегією ці три країни "скинулися" на 16 самохідних артилерійських установок Zuzana 2 від словацької оборонної промисловості.

Читайте також: Відправка в пекло двох САУ "Мста-С" високоточною зброєю: ідеальна контрбатарейна боротьба від ЗСУ (відео)